Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Vivo X Fold 2’nin işlemcisi için bir doğrulama daha

vivo x fold 2

Yakında resmiyet kazanacak olan Vivo X Fold 2, Geekbench’in veri tabanında Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ve 12 GB RAM ile boy gösterdi. Katlanabilir ekranlı telefon daha önce de AnTuTu’nun veri tabanına yine Snapdragon 8 Gen 2 işe girmişti. Dolayısıyla X Fold 2’nin işlemcisinin artık kesinleştiği rahatlıkla söylenebilir.

X Fold 2, 20 Nisan’da tanıtılacak. Tanıtım etkinliğinde X Fold 2’ye yine katlanabilir ekranlı bir telefon olan X Flip ve Vivo Pad 2 tablet eşlik edecek. X Fold 2’nin Çin dışına açılıp açılmayacağı belirsizliğini koruyor.

X Fold 2’nin 8.03 inç büyüklüğünde katlanabilir E6 AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Kapak ekranının ise 6.53 inç büyüklüğünde olacağı ve yine E6 AMOLED panelin tercih edildiği söyleniyor. Her iki ekran da entegre parmak izi tarayıcısına sahip. Bu da X Fold 2’nin bir ilke imza atacağı anlamına geliyor.

Vivo X Fold 2 50 megapiksel ana kameraya sahip

X Fold 2’de ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX866 sensör üstleniyor. Ultra geniş açılı ve 2x zum kameralarda ise 12 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX663 sensör tercih edilmiş. Ekranların üstünde ise 32 megapiksel kameralar kullanıcıları bekliyor.

Vivo X Fold 2 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4800 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip. Vivo yenilenen menteşe mekanizması sayesinde X Fold 2’nin selefine kıyasla yüzde 10 daha hafif olduğunun da altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER