Teknoloji

Vivo S9 Dimensity 1100 işlemciyle gelecek

vivo s9

MediaTek 6 nm çip tasarımına sahip Dimensity 1100 ve 1200 işlemcileri kısa süre önce duyurmuştu. Xiaomi ve Redmi, Dimensity 1200 işlemcili telefonlar çıkaracaklarını da tanıtımdan kısa bir süre sonra açıklamıştı. Yeni bir sızıntıya göre, Vivo S9 da Dimensity 1100 işlemcili ilk cihaz olarak resmiyet kazanacak.

Vivo S9’da 6.4 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekranın bulunacağı görülüyor. Bu ekranın üzerinde standart bir çentik yer alıyor. Buraya çift ön kameranın yerleştirileceği belirtiliyor. Bunlardan biri 44 megapiksel çözünürlüklü ana ön kamera olacak. Diğeri ise ultra geniş açılı kamera olarak çalışacak.

Vivo S9’un izi bir süre önce Google Play Console’da görülmüştü. Akıllı telefon kayıtlarda V2072A model numarasıyla boy göstermişti. Bu kayıt sayesinde telefona dair bazı başka bilgiler edinmek de mümkün olmuştu.

Vivo S9, 12 GB RAM ile gelecek. Akıllı telefon kutusundan Android 11 işletim sistemi ve OriginOS kullanıcı arayüzüyle çıkacak. Vivo S serisi genelde Çin dışında satılmıyor. Ancak S9’da bu durumun değişmesi umuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER