Teknoloji

Vivo NEX 3’ün teknik özellikleri netleşiyor

vivo nex 3 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo NEX 3 bu ay içinde resmiyet kazanacak. 5G bağlantı desteğine sahip olacağı bilinen telefon, kenarlara doğru yoğun şekilde kavis yapan “şelale” ekranla birlikte gelecek. Telefonun tasarımı daha önce Vivo tarafından yayınlanan video sayesinde ortaya çıksa da, teknik özelliklerin büyük kısmı bilinmezliğini koruyordu. Ancak Weibo’da yapılan bir paylaşım, bu durumu değiştiriyor.

Söz konusu paylaşımda hem NEX 3’ün hem de telefonun 5G destekli versiyonunun teknik özelliklerini görmek mümkün oluyor. Öncelikle NEX 3 ve NEX 3 5G’nin özelliklerinin hemen hemen aynı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Vivo NEX 3’te 64 megapiksel çözünürlüklü bir lensi de barındıran üç lensli bir arka kamera sisteminin bulunacağı biliniyordu. Son sızıntı, bu bilgiyi bir kez daha doğruluyor. Büyük ekran ve Qualcomm Snapdragon 855+ işlemci de son sızıntıda dikkat çeken diğer unsurlar oluyor.

Vivo NEX 3’te 64 megapiksel kameraya 13 megapiksel çözünürlüklü iki kameranın daha eşlik edeceği görülüyor. Bu kameralardan birinin telefoto, diğerinin ise geniş açılı lense sahip olacağı belirtiliyor. Snapdragon 855+’a eşlik edecek RAM ve dahili depolama alanı kapasiteleri de ayrıca göze çarpıyor. Her iki modelde de 8 ve 12 GB RAM seçeneği bulunuyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128, 256 ve 512 GB olarak sıralanıyor.

NEX 3’e enerjisini 4500 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil için 100W şarj desteği sunulabileceği iddia edilmişti. Ancak son sızıntı, şarj desteğinin 44W olduğunu gösteriyor. Bu da 100W şarj teknolojisinin henüz gelişim aşamasında olduğunu işaret ediyor.

Vivo NEX 3 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak?

Vivo NEX 3 için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak telefonun en yüksek donanıma sahip paketi için 4 bin 998 yuan (4053 TL) ödemenin gerekeceği söyleniyor. 5G desteği isteyenlerin cebinden ekstra olarak 500 yuan (405 TL) daha çıkacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER