Teknoloji

Siri’nin yapımcılarından yeni sanal asistan: Viv

viv sanal asistan

viv sanal asistanSiri’nin yapımcıları geçen hafta içinde yeni sanal asistan servisi Viv’in ipucunu vermişti. Onların belirttiğine göre Viv Siri’den veya şu anda mevcut olan diğer tüm sanal asistandan daha fazlasını yapma yeteneğine sahipti. Siri’nin kurucularından Dag Kittlaus, New York şehrinde düzenlenene TechCrunch Disrupt etkinliğinde Viv’i ilk kez herkese gösterdi, bu yeni asistanı “her şey için akıllı arayüz” şeklinde tanımladı.

Kittlaus Viv’i bir grup katılımcının hazır bulunduğu bir salonda gerçekleştirdi, sanal asistana birtakım çok özel görevler vererek karşılıklarını aldı. Örneğin Kittlaus Viv’in üçüncü taraf servislerle olan entegrasyonunu gösterdi. Hotels.com ile entegre olan servis bir otel odası rezervasyonu gerçekleştiriyor, araç çağırmak için Uber’i arayabiliyor veya çiçek siparişi verebiliyor.

Viv çok özel sorulara da cevap verebiliyor. Örneğin Kittlaus sunumun bir anında sanal asistana yarından sonra akşamüstü saat 5’te Goldan Gate köprüsü yakınlarının 21 derece santigrattan daha sıcak olup olmayacağını sordu ve bunun cevabını aldı. Kittlaus sunumun tamamen canlı olduğunun altını çizdi. Herhangi bir sorun veya takılma yaşanmadığı için bu salondakileri bir hayli etkiledi.

Ayrıca sunum sırasında Kittlaus, Viv’i nasıl bir geleceğin beklediği konusunda da birtakım sözler sarf etti. Yapımcı, Viv’in başarısındaki en temel noktalardan bir tanesinin üçüncü taraf ekosistemi mükemmelleştirmek olduğunu kaydetti. Viv, Uber ve Venom gibi üçüncü taraf servislere sıkı şekilde bağlı ve Kittlaus bu tarz entegrasyonun kişisel asistanın başarısı için kritik olduğunun altını çiziyor.

Google ve Facebook tarafından satın alınma girişimleriyle ilgili olarak ortalıkta dolaşan dedikodulara Kittlaus basitçe, bu dedikoduların yanlış olmadığı şeklinde bir karşılık vermedi. Bu satın alma girişimleri herhangi bir şekilde sonuç vermeyecek, ancak Viv sanal asistan, Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey gibilerden 12.5 milyon dolar yatırım toplamayı başardı bile.

Viv’in son kullanıcılarla ne zaman buluşacağı noktasında henüz kesin bir takvim yok. Kittlaus ilk entegrasyonların bu yılın sonlarına doğru başlayabileceğini söylüyor. Viv, başlangıçta Siri’nin olmak istediğine oldukça benziyor. Siri’yi 2010 yılında 200 milyon dolar karşılığında Apple’a satmadan önce, Kittlaus ve ekibi 45’e yakın servis için desteği entegre etmişti.

Viv sanal asistan için gerçekleştirilen tanıtıma ait videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca yorum bölümüne konuyla ilgili düşüncelerinizi bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER