Teknoloji

Virgin Galactic’ten uzay bileti satışı için yeni açıklama

richard branson virgin galactic

Virgin Galactic, geçtiğimiz ağustos ayında uzay yolculuğu için bilet satışlarına yüksek bir fiyat karşılığında yeniden başlamıştı. 250 bin dolar olan bilet fiyatını 450 bin dolara çıkaran şirket, bu tarihten sonra 100 bilet daha sattığını açıkladı.

Aralarında Elon Musk’ın da olduğu yaklaşık 700 kişi Virgin Galactic’le uzaya gitmek için yer ayırtmış durumda. Şirket ticari uçuşlara başlamadan önce toplamda 1000 bilet satmayı planlıyor. Bu uçuşların başlangıcı da bir süre önce 2022’nin son çeyreğine ertelenmişti.

The Verge sitesinin haberine göre, şirket şimdilik sadece 1000 dolarlık depozito yatıranların bilet almasına izin veriyor. 2022’nin başlarından itibaren rezervasyonların daha çok kişiye açılması bekleniyor.

Virgin Galactic mürettebatlı ilk uzay uçuşunu geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirmiş ve bu uçuşa şirketin kurucusu Richard Branson da katılmıştı. Şirketin bir sonraki uçuşu Unity 23, 2022’nin ortasından önce gerçekleştirilmeyecek. Bu yolculukta mikro yerçekiminin etkilerini araştıran İtalyan Hava Kuvvetleri’nden üç kişi uzay aracında bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER