Eğlence

Vimeo iPhone 12 ile çekilen Dolby Vision HDR videoları artık destekliyor

vimeo dolby vision hdr iphone 12 pro

iPhone 12 ve 12 Pro geçen yıl bu zamanlar Dolby Vision HDR video çekme özelliğiyle birlikte tanıtılmıştı. Ancak bu formatta çekilen videoları yayınlayacak veya paylaşacak çok fazla video platformu bulunmuyordu.

Ancak şimdi, ilk duyurulmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçtikten sonra ve Apple’ın önümüzdeki salı günkü yeni nesil iPhone duyurusunun hemen öncesinde; Apple, Dolby ve Vimeo, iPhone 12 sahiplerinin Dolby Vision HDR videoları yayınlamasına izin vermek için iş birliği yapıyor.

Şimdi iPhone 12 cihazlarıyla çekilmiş Dolby Vision videolarını, doğrudan bir iPhone’dan veya Final Cut Pro gibi bir programda düzenledikten sonra bilgisayarınızdan Vimeo’ya yükleyebileceksiniz ve buradan herkes izleyebilecek. Vimeo’daki Dolby Vision videoları, HDR içeriğine sahip olduklarını vurgulayan bir rozete sahip olacak. Böylece gelişmiş video kalitesini kolayca anlayabileceksiniz.

Tabii ki, iPhone 12 ile çekilen bu formattaki videoları izlemek için Dolby Vision uyumlu bir cihaza ihtiyacınız olacak, ancak burada desteğin kapsamı biraz sınırlı görünüyor. Vimeo, başlangıç için yalnızca Apple cihazlarını destekliyor: iPhone 8 veya daha yeni iPhone’lar veya ikinci nesil iPad Pro ve daha yeni iPad Pro’lar destek kapsamında bulunuyor. Buna alternatif olarak şirket, HDR uyumlu bir Mac veya bağlayabileceğiniz bir Dolby Vision TV veya ekranın olması durumunda Apple TV 4K kullanabileceğinizi söylüyor.

vimeo dolby vision hdr

Diğer taraftan, başka bir Dolby Vision akış cihazınız veya bir Windows bilgisayarınız varsa, yine de Dolby Vision videolarını Vimeo’da görüntüleyemezsiniz. Bu özellik şimdilik yalnızca iOS, tvOS ve macOS cihazlarda kullanılabiliyor.

Eğer videoları çoğunlukla Apple cihazlarında izliyorsanız, yeni eklenen Vimeo desteği, Dolby Vision HDR videolarını paylaşmanın ve görüntülemenin en azından onları iPhone veya iPad’lerinde izlemeleri için arkadaşlarınıza dosya olarak göndermekten daha kolay olacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER