Manşetler

Beklenen Apple Eylül etkinliği duyuruldu, işte tarih

apple eylül etkinliği iphone 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geleneksel Eylül etkinliği için beklentiler 14 Eylül tarihi üzerine yoğunlaşmıştı. Ne yalan söyleyelim, daha önceki yıllardan yola çıkarak etkinlik davetiyesinin bu akşamüstü saatlerinde e-posta kutumuza düşmesini bekliyorduk. Apple beklentilerimizi boşa çıkarmadı ve 2021 model iPhone 13 serisini ve Apple Watch Series 7’yi tanıtmasını beklediğimiz Eylül etkinliği için davetiyeleri gönderdi.

Apple Eylül etkinliği Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak. Pandeminin başlangıcından bu yana gerçekleştirilen Apple etkinliklerinde olduğu gibi yine internet üzerinden bir yayın gerçekleştirilecek. Apple Park’ın farklı noktalarında önceden yapılmış çekimlerin etkileyici biçimde kurgulanmasıyla oluşturulacak yayında Apple’ın son birkaç haftadır dedikodularını fazlasıyla gördüğümüz yeni ürünleri tanıtılacak.

Apple etkinlik davetiyesinde “California streaming” şeklinde bir slogan var. Bunu “Kaliforniya yayında” şeklinde Türkçeleştirebiliriz, Apple Park ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrinde. Geçtiğimiz yılların Apple etkinliklerine göre üstü biraz daha kapalı bir sloganın kullanıldığını belirtmek gerekiyor.

apple california streaming

Şirket genellikle sonbahar etkinliğinde yılın yeni iPhone modellerini duyuruyor. Geçen yılın iPhone’ları ekim ayına kalmıştı, ancak Apple’ın bu yıl eski düzene dönmesi bekleniyor. Bu yılın modellerin iPhone 13 olarak adlandırılması da kuvvetle muhtemel. Görünüşe göre, yeni telefon serisi, iPhone 12 serisi modelleriyle aynı boyutlarda olacak, ancak bazı modellerde, özellikle Pro modellerde daha gelişmiş özellikler görebiliriz. Yüksek yenileme hızına sahip ekranlar bunların arasında olabilir. Ayrıca yeni telefonların daha küçük ekran çentikleri ve gelişmiş kameralara sahip olması bekleniyor.

Bunun dışında Apple Watch Series 7 de beklenen yeni modeller arasında bulunuyor. Apple’ın üretim konusunda birtakım zorluklarla karşılaştığı ve çıkışının gecikebileceği öne sürülen bu yeni nesil akıllı saatin daha büyük boyutlu kasaya ve daha düz kenarlara sahip olması bekleniyor.

Apple Eylül etkinliği 14 Eylül 2021 Salı günü Türkiye saatiyle 20.00’de başlıyor. Etkinliği takip edemeyecek olanlar için en güncel haberler, en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak. Ayrıca önemli detayları @teknoblog Twitter hesabı üzerinden de paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER