Manşetler

Video: Honor 8X Kutusundan Çıkıyor

honor 8x kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Honor, akıllı telefon çıkarma konusunda diğer markalara göre biraz daha yüksek bir hıza sahip. Bunların küresel lansmandan kısa bir süre sonra Türkiye’ye de geldiğini görüyoruz. Eylül ayı başında duyurulan Honor 8X de, iki ay gibi kısa sayılabilecek bir sürenin ardından Türkiye’de satışa sunuldu. Elimize de bir test ürünü ulaştı. Bunun kutu açılışını birlikte yapıyoruz.

Honor markalı Android telefonların kutusundan çıkanlar çok fazla heyecan verici değil, Honor 8X de bu geleneği bozmuyor. Bu telefonun kutusundan da kulaklık çıkmıyor. Ancak bu telefonu A101’den satın alanlar için başlangıç kampanyası dahilinde Bluetooth kulaklık hediye ediliyor. Bu da kutudan çıkmayan kulaklığın eksikliğini kapatacaktır. Telefonda 3.5 mm kulaklık jakının bulunması güzel, bu sayede elinizdeki herhangi bir klasik kulaklığı bu telefonla kullanabilirsiniz.

Honor 8X’te USB-C portu yerine microUSB portunu kullanılması da dikkatimizi çeken, yüzümüzün biraz asılmasına neden olan unsurlardan bir tanesi. Yeni nesil portu daha alt fiyat segmentindeki telefonlarda bile görmeye başlamışken, Honor 8X’de eski nesil portun seçilmesine anlam veremiyoruz. Kutudan buna uygun bir USB kablosu ve şarj adaptörü çıkıyor.

Elimizdeki model tamamen siyah renkli ve oldukça sağlam görünüyor. Fiyatına göre oldukça şık bir telefon gibi görünüyor. 1080p ekranı yüksek parlaklığa ve yeterli keskinliğe sahip. 6.5 inç ekranıyla sahiplerini yüksek bir multimedya deneyimi bekliyor. Huawei’nin Mate 20 Lite’da kullandığı Kirin 710 işlemci bu telefonda da bulunuyor ve günlük işleri rahatlıkla yerine getirir gibi görünüyor. Tabii ki, performansla ilgili daha fazla ayrıntı için yakında yayınlayacağımız detaylı incelemeyi beklemeniz gerekiyor.

Kamera tarafındaysa yapay zekânın sunduğu nimetlerden yararlanıyor. Arkada iki kamera var, ancak ikincisi düşük çözünürlüklü ve sadece derinlik algılama işlevli. Önde de 20 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

2299 TL’lik fiyatına göre, kullanıcıları tatmin edecek birçok özelliği barındıran bir telefon gibi görünüyor. Şimdilik Honor 8X ile ilgili anlatacaklarımıza burada bir virgül koyalım ve daha fazlasını detaylı incelemeye bırakalım.

İLGİLİ HABERLER