Manşetler

Honor 8X Bluetooth kulaklık hediyesiyle Türkiye’de satışa sunuluyor

honor 8x

Huawei‘nin alt markası Honor için 2018 oldukça aktif geçiyor. Düzenli aralıklarla yeni cihazlar tanıtan ve portföyünü genişleten şirket, eylül ayının ilk günlerinde 8X modelini gözler önüne çıkarmıştı. Honor 8X bugün itibarıyla Türkiye’de de piyasaya çıktı.

8X’te 6.5 inç büyüklüğünde çentikli FullView ekran bulunuyor. 19.5:9 görüntü oranına sahip bu ekran, 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde ise Huawei tarafından üretilen Kirin 710 yonga seti bulunuyor. Söz konusu yonga setine Türkiye’de satışa sunulan versiyonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde ise depolama alanının üstüne 400 GB daha eklenebiliyor. Telefonda aynı anda iki SIM kartı ve microSD kartı kullanmak da mümkün. 8X’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3750 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Akıllı Güç Tasarrufu özelliği sayesinde pil ömrü yüzde 33 oranında artırılabiliyor.

Honor bu yıl tanıttığı telefonların kameralarının yapay zekâ yeteneklerine özellikle vurgu yapıyor. Şirket bu vurgudan 8X’te de vazgeçmiyor. Akıllı telefonun arkasında 20 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera modülü yer alıyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Yapay zekâ ile 22 farklı sahne ve 500 gerçek zamanlı senaryoyu tanıyabilen 8X’in kamera uygulaması, ayarları optimize ederek çekim kalitesini ortamın dinamikleri doğrultusunda artırmayı başarıyor. Uzun pozlamada gece çekimleri yaparken de fotoğraflardaki bulanıklığı engellediği belirtilen yapay zekâ teknolojisi, 3D portre aydınlatması özelliğini de etkinleştiriyor ve sanatsal kareler yakalamayı sağlıyor.

Honor 8X, biyometrik güvenlik çözümü isteyenler için yüz tanıma özelliğini ve parmak izi tarayıcısını bir arada sunuyor. Kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkan telefonda Huawei’nin EMUI 8.2 kullanıcı arayüzü mevcut.

Honor 8X Türkiye satış fiyatı ne kadar?

Honor 8X, bugün itibarıyla A101’in çevrimiçi mağazasında, 2299 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Telefonu sipariş etmek için elini çabuk tutanlar, 8X ile birlikte sınırlı sayıdaki Bluetooth kulaklığa da sahip olabilecek. Akıllı telefon, 15 Kasım itibarıyla A101 mağazalarında raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER