Teknoloji

Valve Steam Deck teslimatlarında gecikme beklemiyor

valve steam deck

Valve, geçtiğimiz kasım ayında Steam Deck için can sıkıcı haberler vermiş ve taşınabilir oyun konsolunun çıkışının iki ay gecikeceğini açıklamıştı. Ancak 2022 şirket için iyi başlamışa benziyor. Valve’dan yapılan son açıklamada, Steam Deck’in sevkiyatlarının şubat ayının sonunda başlayacak gibi göründüğü belirtildi. Pandeminin sürmesi nedeniyle şirketin iddialı ifadeler kullanmaktan kaçınmasına şaşırmamak gerekiyor.

Taşınabilir konsolda oynanabilecek çok sayıda oyun olması da bir hayli önemli. Valve’ın geliştiricilere yüzlerce Steam Deck teslimatı yaptığı ve bu sayede PC oyunlarının hızlı bir şekilde AMD işlemcili konsolla uyumlu hâle geleceği ifade edildi.

Geliştiricilerin Steam’de “onaylanmış” işareti alması için oyunlarının Steam Deck’e uygunluğunu test etmesi gerekiyor. Bazı geliştiricilerin popüler oyunlarını Steam Deck’te denediğini gösteren görseller de sosyal medyada paylaşılmıştı.

Valve 400 dolarlık Steam Deck hakkında pek çok detayı açıklasa da, henüz bir noktaya değinmiş değil. Steam Deck oyunlarını büyük ekranda oynamayı sağlayacak özel dock’un fiyatı açıklanmazken, bir fotoğrafı da paylaşılmadı. Bu durumun önümüzdeki haftalarda değişmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER