Teknoloji

Yüksek performanslı Valve Steam Deck 2’nin gelişi beklenenden uzakta

valve steam deck 2

Valve’nin gelecekte yeni taşınabilir oyun bilgisayarı Steam Deck 2’yi geliştirmek istediği artık bir sır değil. Ancak, bu şirketten Pierre-Loup Griffais’ın açıklamalarına göre, yeni nesil mobil cihazın gelmesi 2025 ya da daha sonrasına sarkabilir. Valve, cihazın performansında büyük bir ilerlemeyi batarya ömrünün etkilenmeyeceği şekilde planlıyor.

Steam Deck, geliştiricilere sabit bir performans hedefi sunarak, müşterilere tüm cihazların aynı oyunları oynayabileceğinin garantisi verdi. Bunun yanı sıra, performans seviyesindeki değişiklikler hafife alınmamalı ve performansın artması enerji verimliliği ve pil ömründe büyük bir maliyete yol açmamalıdır.

Özellikle yeni nesil ve daha operasyonel yük isteyen oyunların, Steam Deck üzerinde kısmi zorluklar yaşadığı belirtiliyor. Ancak Griffais, Steam Deck’in son sürüm üzerinde “Starfield” oyununu bile destekleyecek şekilde optimize edilmiş olduğunu paylaştı.

İlk olarak Şubat 2022 satışa sunulan Steam Deck’in üzerinde daha küçük, daha hafif ve daha enerji verimli alternatiflerin geliştirilmesi konusunda çalışmalar sürerken; Griffais ve ekibinin en çok odaklandığı noktaların ekran ve batarya olduğunu öğrendik.

Ekran ve batarya performansının iyileştirildiği bir Steam Deck 2 geliştirmek Valve’nin ana hedefleri arasında. Yeni bir ekran, frame oranını artıracak yeni bir çip olmaksızın bile performansı daha iyi hale getirebilir. Bu nedenle Valve’nin yeni nesil cihazı için beklentilerin arttırılmasına ihtiyaç duyulacağı aşikar.

Firmanın AMD ile daha az enerji tüketen bir çip üzerinde çalışabilir, daha kaliteli bir ekran bulabilir ya da sadece daha büyük bir batarya ekleyebilir. Ancak belirli bir kesinlik olmaksızın, Valve’in gizemli Galileo / Sephiroth projesinin, uzun zamandır beklenen SteamVR standalone başlık takımları olabileceğini söylemek de mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER