Teknoloji

VAIO SX12 küçük kasasına çok sayıda giriş sığdırıyor

vaio sx12

Günümüzde dizüstü bilgisayarlar hatırı sayılır ölçüde incelirken, bilgisayarlardaki giriş sayıları da azalıyor. Üreticiler, inceliği sağlamak için girişlerden feragat etmek zorunda kaldıkları şeklinde bir savunma yapıyor. VAIO SX12, bu savunmayı çürüten bir cihaz olarak gözler önüne çıktı.

12.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan SX12, kendisinden daha büyük cihazlarda olandan bile fazla sayıda giriş barındırıyor. S11’in devamı niteliğinde olan SX12, kasa boyutunda değişim olmamasına rağmen, daha büyük bir ekran ve daha geniş tuşlar sunuyor.

Giriş sayısının fazlalığı, VAIO SX12’nin en önemli özelliği olarak öne çıkıyor. Üç USB-A girişi, şarj için de kullanılan bir USB-C girişi, tam boy bir SD kart yuvası, kulaklık/mikrofon girişi, Ethernet girişi ve VGA, SX12’nin üstünde bulunanlar arasında yer alıyor. Dizüstü bilgisayarda tuşlar kasanın kenarına doğru uzarken, ekran çerçevesinin inceltilmesi de dikkat çekiyor.

VAIO SX12’de sekizinci nesil Intel Core i5 veya i7 işlemciler kullanılıyor. İsteğe bağlı olarak LTE modülü de eklenebilen bilgisayar, tartıda sadece 888 gram çekiyor.

VAIO SX12, Japonya’da bu hafta içinde piyasaya sürülecek. Dizüstü bilgisayar, 119800 yen (6320 TL) ila 216800 yen (11437 TL) arasında değişen fiyatlarla satılacak. SX12’nin fiyatı; renk, depolama alanı ve işlemci tercihine göre farklılık gösterecek.

İLGİLİ HABERLER