Teknoloji

Ulan İstanbul’un internet macerası kısa sürdü (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ulan-istanbul-090215

Kanal D geçtiğimiz ay sıradışı bir karara imza atmış ve sevilen dizilerinden Ulan İstanbul’un yayın hayatına internette devam edeceğini açıklamıştı. 16 Şubatta internet galasını ücretsiz yayınlanan bir bölümle gerçekleştiren dizinin yeni mecrasındaki macerası oldukça kısa sürdü.

Radikal’de yer alan habere göre, kanal yönetimi Ulan İstanbul’un internetteki yayınını da sonlandırma kararı aldı. İnternette yayınlanan bölümleri 1,99 TL karşısında izlenebilen dizinin yayın hayatına devam edebilmesi için her bölümünün ortalama 100 bin kişi tarafından izlenmesi gerekiyordu. Kanal D’nin Türkiye’de televizyon yayıncılığı için oldukça ilginç olan bu deneyden kısa sürede vazgeçmesi, dizinin istenen rakamın oldukça uzakta kaldığını gösteriyor.

Ulan İstanbul’un kısa süren internet macerası, Türkiye’nin Netflix veya Amazon Instant Video gibi servislere henüz hazır olmadığının bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Ancak farklı bir prodüksiyonla internetten dizi yayınının başka bir seyir izleyebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Güncelleme: Kanal D tarafından yapılan açıklamada Ulan İstanbul’un yayından kaldırıldığı yönündeki haberler yalanlandı. Son olarak 36. bölümü yayınlanan dizinin sonraki üç bölümünün daha hazır olduğu belirtilirken, projenin devamına izleyici ilgisine göre karar verileceğinin altı çizildi. Kanal D’nin açıklamasıyla birlikte Ulan İstanbul’un şu an için en az üç bölüm daha yola devam etmesi kesinleşti.

İLGİLİ HABERLER