Teknoloji

Ulan İstanbul yayın hayatına internette devam edecek

ulan-istanbul-090215

İnternet bağlantı hızındaki artış ve mobil teknolojilerdeki gelişim insanların televizyon izleme alışkanlıklarını da değiştirmiş durumda. Artık pek çok kişi televizyon programlarını ve dizileri canlı canlı izlemek yerine internetten takip etmeyi tercih ediyor. Bu değişiklik Netflix gibi platformların ortaya çıkışına ön ayak olurken, Kanal D de dünyadaki yeni eğilime uyum sağlamak adına, Türkiye koşulları altında, radikal bir karara imza atıyor.

Ekranların sevilen dizisi “Ulan İstanbul” bu akşam (9 Şubat 2015) son kez Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Çekimleri devam edecek dizinin bundan sonraki bölümleri ise Kanal D’nin internet sitesi üzerinden gösterilecek. İnternet sitesi üzerinden yayınlanacak ilk bölüm için izleyicilerden bir ücret talep edilmeyecek. Ancak daha sonraki bölümleri izlemek için 1,99 TL ödemek gerekecek.

Ulan İstanbul’un yeni bölümleri, tıpkı televizyonda olduğu gibi, pazartesi akşamları saat 20:00’de görücüye çıkacak. Normalde 90 dakika olan dizi süresinin 45 dakikaya ineceği belirtilirken, hem oyuncuların hem de teknik ekibin ücretlerinde bir kesintiye gidilmeyeceği ifade edildi.

Türkiye için sadece internette yayınlanması amacıyla çekilen diziler yeni bir konsept değil. Ancak bu sefer işin içinde Kanal D gibi önemli bir kanal ve Ulan İstanbul gibi popüler oyuncular barındıran bir dizinin olması işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. Türk dizi ve televizyonculuk sektörü için oldukça önemli olan bu deneyden alınacak sonuçlar, sektörün geleceğinin çizilmesinde de büyük bir rol oynayacak.

İLGİLİ HABERLER