Teknoloji

Ubuntu tablet Continuum benzeri özellik sunacak, MWC’de gösterilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ubuntu tablet

Ubuntu tabanlı mobil cihazlar pek istenen sonuca ulaşamadı. Ubuntu Edge adlı cihazın hayata geçmesi için yeterli bağışın toplanamamasına rağmen, bazı OEM’lerin çeşitli Ubuntu cihaz denemelerinde bulunduğunu, geçen yıl iki Ubuntu mobil cihazının çıktığını görmüştük. Ne var ki, Ubuntu mobil tarafta pek ilerleyemedi.

Windows 10 Mobile’ın Continuum özelliği sayesinde kullanıcılar mobil cihazlarını çevresel PC aygıtlarına bağlayıp onu tam donanımlı bir bilgisayar deneyimi yaşayacak hâle dönüştürebiliyor. Canonical da Ubuntu platformunda aynısını gerçekleştirmek, mobil ve masaüstünü yakınlaştırmak istiyor. İspanyol donanım üreticisi Bq’nun bu yeteneklere sahip ilk Ubuntu tabletini çıkarmaya hazırlanıyor.

Tabletin MWC’de kendisini göstereceği, piyasaya çıkışının ise bundan birkaç ay sonra olacağı söyleniyor. Üreticinin Ubuntu 16.04 Xerus Xenia sürümünün çıkışını bekleyeceği belirtiliyor.

 

Ubuntu tablet donanımı hakkında dolaşan söylentilere baktığımızda, listede 10 inç, 1280 x 800 ekran, dört çekirdekli MediaTek işlemci ve 2 GB RAM’in yer aldığını görüyoruz. Tabletin Continuum tarzında genişleme imkanı sunacağı belirtilmekle birlikte, bunun nasıl çalışacağı hakkında henüz herhangi bir detay bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER