Manşetler

Video: Windows 10 Mobile Continuum özelliği nasıl çalışıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un dün gerçekleştirdiği Surface ve Lumia donanım etkinliğinde yeni Lumia Windows 10 Mobile akıllı telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL‘in tanıtımları gerçekleştirdi. Bu yeni Windows 10 Mobile telefonlarının önemli özelliklerinden bir tanesi de Continuum.

Continuum sayesinde bir Windows 10 Mobile telefonunu bir PC gibi kullanmak mümkün oluyor. Bunun için Continuum destekli bir yerleştirme istasyonuna ihtiyaç var. Bu yerleştirme istasyonu herhangi bir monitöre bağlanıyor, Windows 10 Mobile telefonuna bağlantı ise, yukarıdaki videoda gösterilen Lumia 950 XL’de bu telefonda bulunan USB-C portu üzerinden sağlanıyor.

Continuum özelliği etkinleştirildiği anda büyük monitörde Windows 10 arayüzüne benzer bir görüntü karşımıza çıkıyor. Sol alt köşede Başlat ikonu var ve buna tıklatıldığında Başlat menüsüne benzer bir pencere açılıyor. Ancak daha dikkatli bakıldığında bunun Windows 10 Mobile telefonunun başlangıç ekranı olduğunu fark edeceksiniz.

Şu an için daha çok Outlook, Office gibi Microsoft yazılımları Continuum desteği sunuyor, ancak zamanla üçüncü taraf uygulamaların da katılmasıyla birlikte daha çok Windows 10 Mobile uygulamasının büyük ekranlarda düzgün şekilde kullanıldığını görebiliriz. Windows 10’da evrenselliğin ön planda olduğunu göz önünde bulundurursak, bir Windows 10 Mobile telefonu Continuum aracılığıyla büyük ekrana yansıtıldığında telefon ekranında açık olan uygulamanın PC’lere özel versiyonunun harici ekrana yansıtıldığını görebiliriz.

Continuum modunda büyük ekranda açılan uygulamalar küçültülemiyor, Windows 10 PC’lerde olduğu gibi yan yana çalıştırılamıyor. Görev Görünümü benzeri bir arayüz yok, ancak uygulamalar arasında geçiş yapmayı sağlayan, küçük ekrandakinin daha büyük boyutlu bir versiyonu mevcut.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Continuum çok heyecan verici bir özellik gibi görünmüyor. Ancak Office belgeleriyle çalışırken veya e-posta yazışmaları yaparken epey pratiklik sağlayacağını da söylemek gerekiyor. Sonuç olarak Continuum bireyselden çok kurumsal kullanıcılar için epey kullanışlı bir özellik olabilir, çalışanlarına Lumia telefonu dağıtan şirketlerin onların masalarına telefonları için de bir yerleştirme istasyonu koyduğunu görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER