Teknoloji

Uber teslimat servisi Postmates’i satın alıyor

uber postmates

Yemek ve market alışverişi teslimat platformu Postmates, 2.65 milyar dolar karşılığında Uber tarafından satın alınıyor. Bu satın almayla birlikte iki şirket, ABD’nin en büyük ikinci teslimat platformunu oluşturacak. Söz konusu kategorinin zirvesinde Doordash bulunuyor.

Uber’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Postmates’in yüzü son kullanıcıya dönük bağımsız bir marka olarak faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi. Postmates’in altyapısı ise Uber Eats platformuna entegre edilecek.

Uber’in Postmates’i satın almasında etkili olan faktörler arasında COVID-19 salgını yer alıyor. Salgın nedeniyle şehir içi ulaşımın azalması, Uber’i böyle bir tercihe sevk etmiş gibi görünüyor. Postmates’in ABD’nin bazı bölgelerinde Uber’den daha popüler ve daha çok sevilen bir marka olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Uber, Postmates ile Uber Eats’in mevcut başarısını biraz daha ileriye taşımayı hedefliyor. Şirketin son finans raporuna göre; yolcu taşımacılığını kapsayan mobilite biriminin gelirleri yüzde 53 oranında azalırken, teslimat biriminin gelirleri yüzde 125 oranında arttı. Bu artış, Uber’in Postmates için kesenin ağzını açmasını anlamlı kılıyor.

İLGİLİ HABERLER