Teknoloji

Twitterrific kitle fonlama projesiyle Mac uygulamasını canlandırmayı hedefliyor

twitterrific macTwitterrific, en eski üçüncü taraf Twitter uygulamaları arasında yer alıyor. Bir zamanlar oldukça popüler olan servis, Kickstarter üzerinde başlattığı projeyle Twitterrific Mac uygulamasını tekrar canlandırmayı hedefliyor.

Servisin Mac uygulaması, ilk olarak 2007’de yayınlanmıştı. Ancak Twitter’ın geliştiricilere sunduğu araçları kısıtlamasıyla birlikte uygulama gözden düşmüştü. Servisin geliştiricisi Iconfactory’nin de odak noktasını daha popüler olan iOS uygulamasına çevirmesiyle birlikte Mac uygulaması iyiden iyiye unutulmuştu. Twitterrific Mac uygulaması için son güncelleme 2 Aralık 2013 tarihinde yayınlanmıştı.

Yeni uygulama “Project Phoenix” (Anka Kuşu Projesi) kod adı altında geliştiriliyor. Twitterrific’in logosunda da Ollie isimli mavi bir kuş olduğu için bu tercih mantıklı görünüyor. Projede Mac uygulamasının iOS uygulamasıyla aynı nitelikleri taşıması, en azından ilk etapta, amaçlanmıyor. Uygulamayı en baştan tekrar inşa etmeyi isteyen ekip, bu hedefi zamanında gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Dolayısıyla Project Phoenix ile ortaya minimal bir uygulamanın çıkması bekleniyor.

Minimal uygulama hedefi doğrultusunda akıllara “Peki ne kadar minimal?” sorusu geliyor. Hâli hazırda direkt mesajlar, Twitter’da arama yapmak, satır içinde medya içeriklerinin ön izlemesinin gösterilmesi, kullanıcı profillerinin görüntülenmesi gibi özellikler uzun vadeli hedefler arasında gösteriliyor. Bu özelliklerin günümüzde bir Twitter uygulamasında göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak, Twitterrific’in 20 dolar karşılığında indirileceğini ve yarı fiyatındaki Tweetbot’un eksik özellikleri de sunduğunu hatırlatmakta fayda var. Ortada uygulamada herhangi bir taslağının bulunmaması da, kampanyaya biraz daha mesafeli yaklaşılmasına neden oluyor.

Twitterrific Mac uygulaması için 75 bin dolar toplanması hedefleniyor

Şirket, yeni Twitterrific Mac uygulaması için 75 bin dolar toplamayı hedefliyor. 15 dolar bağışlayan kullanıcılar, uygulamanın tamamlanmış hâline erişebilecekler. Geliştirme sürecinin ise ağustos itibarıyla tamamlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER