Manşetler

Canon’dan yeni kamerası Ivy Rec için ilginç yöntem

canon ivy rec

Canon, Ivy Rec adını verdiği bir kamera aksesuarını Indiegogo üzerinden kitle fonlamasına sundu. Canon Ivy Rec, anahtarlığa takılabilen küçük bir dış ortam kamerası. USB flaş bellek boyutlarında olan bu cihaz Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlanabiliyor.

Akıllı telefonda bulunan CanonMini Cam uygulaması aracılığıyla telefonunuzda, çektiğiniz görüntülerin canlı izlemesini yapabilirsiniz. Kıskacın kare şekilli boşluğu bir vizör gibi kullanılabiliyor. Ayrıca arkada yer alan tek bir halka da modlar arasında geçişi mümkün kılıyor.

Ivy Rec, 13 megapiksel, 1/3 inç CMOS sensör barındırıyor. Saniyede 60 kare hızında 1080p video kaydı yapabiliyor. 1 metre derinlikteki suda 30 dakikaya kadar kalacak suya dayanıklılığı var. Henüz fiyatı belli değil. Bununla birlikte satın almaya değer mi, ya da kimler için uygun düşer, bunları da bilmiyoruz.

canon ivy rec

Canon bu kameranın şoka karşı dayanıklı ve dışarıda kullanım için mükemmel olduğunu söylüyor. Kamerayı sırt çantanıza tutturarak her yere gidebilir, böylelikle düşmesi gibi bir endişe taşımazsınız. Kıskacı sayesinde nereye bağlayacağınızı belirlemek de size kalmış. Eğer isterseniz, köpeğinizin tasmasına bile takabilirsiniz.

DPReview, Canon’un en yeni kamerasını neden kitle fonlamasına sunduğuna yönelik cevaplar içeren önceki bir röportaja atıfta bulunuyor. Şirketin mümkün olduğu kadar yeni müşteriyi çekmek istediği, özellikle sıradan fotoğrafçıları hedeflediği belirtiliyor.

canon ivy rec

Kitle fonlama kampanyasının ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Bu bağlantı üzerinden kayıt yaptırarak kampanyanın başlayacağı zamandan haberdar olabilirsiniz. Erken davranıp destek verenlere, Canon Ivy Rec satış fiyatı üzerinden yüzde 30’luk indirim de yapılacak.

İLGİLİ HABERLER