Teknoloji

Sony’den soğuk ve sıcak havalarda kullanılabilecek taşınabilir klima

sony reon pocket

Sony, Reon Pocket adını verdiği küçük soğutma cihazını tanıttığı. Bunu giyilebilir ve taşınabilir bir klima gibi düşünebilirsiniz. Sony‘nin bu taşınabilir klima cihazı, şirketin kitle fonlama sitesi üzerinden bağışlara açıldı. Fiyatlar 12 bin 760 Japon yeni (663 TL) seviyesinden başlıyor.

Cihaz, kendisi için özel olarak tasarlanan tişörtün arka cebine yerleştirilerek sıcak günlerde serinletiyor. Bunun yanı sıra, soğuk günlerde de sıcak tutma işlevinin olduğu belirtiliyor.

Ne yazık ki, Reon Pocket çıkış tarihi olarak Mart 2020 işaret ediliyor. Bu da içinde bulunduğumuz sıcak günlerde bu taşınabilir klimanın kullanılamayacağı anlamına geliyor. Avrupa’da etkili olduğu belirtilen sıcak hava dalgasının ağustos ayında ülkemizi de daha sık biçimde etkileyeceği belirtiliyor. Bu zamanlarda taşınabilir klimanın varlığı güzel olurdu.

Sony Reon Pocket nasıl çalışıyor?

Reon Pocket, “Peltier etkisi” olarak adlandırılan bir prensibi kullanarak çalışıyor. Barındırdığı küçük bir elektrik devresi sıcağı emiyor ya da veriyor. Yardımcı uygulaması yardımıyla cihazı kontrol edebilirsiniz. Gizmodo, gelecekte otomatik modun da planlandığını belirtiyor. Sony, cihazın 13 santigrat dereceye kadar soğutma veya 8 santigrat edereceye kadar ısıtma kapasitesinin olduğunu belirtiyor. USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. Tek bir şarjla 24 saate varan kullanım sağlıyor.

Sony, giyilebilir termostat çıkarmaya heves etmiş tek şirket değil. Daha önce de Embr Wave adlı bir cihaz çıkmıştı. Aynı zamanda kayak veya snowboard ile uğraşanlar için çıkarılmış çeşitli aygıtlar görmüştük. Reon Pocket’ın avantajı ise boyutları. Sony’nin tanıtım videosuna göre, normal bir gömleğin altında bile fark edilmeden duruyor.

Tabii ki, neredeyse bir yıl sonraki dağıtım tarihiyle birlikte, bu ürün kitle fonlamasına açılan tüm ürünlerin şartlarını sağlıyor. Reon Pocket, şu an için sadece Japonya’da satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER