Teknoloji

Twitter tweet’lerinizi sadece güvendiğiniz kişilerle paylaşmanıza izin verebilir

twitter güvenilir arkadaşlar

Twitter, gelecekte hizmeti için düşündüğü yeni özellikler için üç erken tasarım konseptini paylaştı. Bunlardan ilki olan “Güvenilir Arkadaşlar”, kullanıcıların belirli tweetler için hedef kitleyi daha küçük bir yakın arkadaş çevresiyle sınırlandırmasına izin verirken, “Facets”, tweet’lerinizi gönderirken kategorilere ayırmanıza izin verebilir. Son olarak hizmet, kullanıcıların yanıtlarında görmek istemeyecekleri belirli ifadeleri listelemelerine izin vermeyi de düşünüyor. Twitter, bu fikirlerin erken aşamalarda olduğunu ve şu anda hiçbirinin aktif olarak geliştirilmediğini söylüyor.

tPek çok Twitter kullanıcısı, iş ve özel hayatlarını ayırmak için halihazırda birden fazla hesaba sahiptir. Genellikle de kişisel haberlerin çok fazla herkese açık olarak paylaşılmasını önlemek için bir tanesi özel olarak sunuluyor. Ancak Güvenilir Arkadaşlar ve Facets gibi özellikler, tek bir hesaptan aynı işlevselliğe izin verebilir.

Güvenilir Arkadaşlar, bir tweet’in herkese açık veya yalnızca arkadaşlar için (Instagram’ın “yakın arkadaşlar” özelliğine benzer şekilde) olması gerektiğini belirtmenize izin veren bir kontrol sunuyor. Facets daha ayrıntılı kontrol sunarak teoride, tweet’lerinizi yalnızca profesyonel ve kişisel olarak kategorilendirmeye değil, aynı zamanda sahip olabileceğiniz belirli hobiler veya ilgi alanlarına göre sıralamanıza da izin verir. Twitter, bir hesabı toptan takip etmek yerine, yalnızca belirli bir konudaki tweet’lerini takip edebileceğinizi söylüyor.

Önerilen son özellik, tweet’lerinize verilen yanıtlarda görmek istemediğiniz belirli ifadeleri belirtmenize olanak tanır. Daha sonra takipçiler bu ifadelerin vurgulandığını ve bu dili kullanmama uyarısını görecektir. Twitter’ın örnek ekran görüntülerinden birinde, bir uyarının yanında “pislik” kelimesi vurgulanmıştır. Twitter, insanların kılavuzu görmezden gelebileceğini söylese de, tweet yazarlarının bu ihlal edici yanıtları konuşmanın sonuna taşıma seçeneği olacaktır.

Twitter, şu anda bu özelliklerden hiçbirini aktif olarak geliştirmediği konusunda uyarıyor. Onlar hakkında erkenden bilgi paylaşımında bulunması, şirketin henüz erken aşamalarındayken planları hakkında geri bildirim toplamasına yardımcı olabilir. Geçen ay da Twitter gizlilik tasarımcısı Dominic Camozzi, kullanıcıların bir sohbete etiketlendiklerinde kendilerinden “bahsedilmemesini” sağlamak için getirilebilecek bir özelliğin işaretini paylaşmıştı.

Twitter’ın gelecekte sunmayı planladığı özellikler, uygulamaların kodlarını inceleyerek henüz duyurusu yapılmamış özellikleri ortaya çıkaran Jane Manchun Wong gibi uygulama araştırmacılarının çalışmaları sayesinde zamanından önce ortaya çıkarılıyor. Twitter bu sefer erken davrandı ve bu kişilere meydan vermeden gelecek için plandığı dikkat çekici özelliklerin işaretini vermiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER