Teknoloji

Twitter Süper Takipler ile kullanıcılara neler sunacak, ortaya çıktı

twitter süper takipler

Twitter, bu yılın başlarında, bazı kullanıcıların takipçilerden ücret almasına ve onlara ekstra içeriğe erişmelerine izin verecek bir Süper Takip, yani Super Follows özelliği üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Son zamanlarda Twitter’ın yeni özellikleriyle ilgili olarak paylaştığı haberlere yer verdiğimiz uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, Süper Takip özelliğinin nasıl görüneceği hakkında fikir veren ekran görüntülerini paylaştı.

Araştırmaları genellikle doğru çıkan Wong’un bulgularına göre, Süper Takipler programı, son 30 gün içinde en az 25 tweet gönderen, en az 18 yaşında olan ve en az 10 bin takipçisi olan Twitter kullanıcılarıyla sınırlı olacak. Twitter’ın da belirttiği gibi, Süper Takipçilerin ana özelliklerinden biri, Süper Takipçiler için özel tweet’ler gibi bonus içerikler olacak.

Ayrıca Wong, Super Takipler kullanıcılarının içeriklerini (“spor” veya “podcasting” gibi) tanımlamak için seçebilecekleri içerik kategorilerinin bir listesini keşfetti ve “yetişkin içeriği” ile “OnlyFans”ın Facebook, Substack, Patreon, Twitch ve YouTube ile “içerik platformları” olarak listelendiğini belirtti.

Twitter, Wong’un pazar günü bulgularını paylaştığı son araştırması hakkında yorum yapmayı reddetti. Ancak daha önce Patreon benzeri Süper Takipler özelliği türü bir abonelik biçiminin geleceği açıklanmıştı. Hatta bir Süper Takip kullanıcısının ek “avantajlara” erişmesi için ayda 4,99 ABD doları ücret ödeyeceğine dair bir örnek paylaşmıştı.

Bu, Twitter’ın son haftalarda sunduğu en son doğrudan ödeme özelliği olacak gibi görünüyor. Mayıs ayında, kullanıcıların Twitter profillerinde bir dolar faturası simgesini tıklayarak doğrudan Twitter’da içerik oluşturuculara bir kerelik ödeme yapmalarına olanak tanıyan Bahşiş Kutusu özelliğini test etmeye başlamıştı. Twitter; Cash App, PayPal ve Venmo dahil olmak üzere çeşitli ödeme seçeneklerini destekleyen Bahşiş Kutusu bağışlarından pay almıyor. Super Takipler için ödemelerin nasıl yapılandırılacağı net değil, ancak Twitter’ın belirli bir yüzde alacağı görünüyor.

Twitter’ın ürün ekibi bu yıl çok meşgul görünüyor. Kanada ve Avustralya’da test edilmeye başlanan Twitter Blue abonelik hizmeti de dahil olmak üzere birçok yeni özelliği tanıttı. Ayrıca mavi tik verdiği hesap onay programını yeniden açtı, bir süre sonra duraklatıp yeniden başlattı. Bunlara ek olarak rahatsız edici olabilecek tweetler için uyarılarını güncelledi, “daha uzun” boyutlu resimlerin kullanıcıların zaman akışlarında tam olarak görüntülenmesine izin vermek için fotoğraf kırpma algoritmasını geliştirdi, Android kullanıcılarının direkt mesajları içinde arama yeteneklerini geliştirdi ve katılan web sitelerinden reklamları kaldıran aylık 5 dolarlık abonelik hizmeti Scroll satın alındı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER