Teknoloji

Twitter sesli direkt mesajlar özelliğinde yeni ülke Hindistan

twitter sesli direkt mesaj

Twitter, dün itibarıyla Hindistan’da iOS ve Android uygulamalarında sesli direkt mesaj özelliğini sunmaya başladı. Android Central’ın haberine göre, sesli mesajlar bugün itibarıyla Hindistan, Brezilya ve Japonya olmak üzere üç ülkede sunuluyor. Sesli direkt mesajlar ile ilgili planlar ilk olarak geçen yıl duyurulmuştu. Twitter, henüz deneme aşamasında olan bu özelliğin Hindistan’da kademeli olarak sunulacağını dile getirdi.

Twitter’ın Hindistan yönetim direktörü Manish Maheshwari, yayınlanan açıklamada sesli mesajların insanlara kendilerini ifade etmeleri için yeni bir yol vermek ve birinin sesini duyarak inşa edilen nüanslar, duygular ve empati yoluyla bağlantı kurmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlandığını kaydetti.

Twitter Hindistan tarafından paylaşılan bir video özelliğin nasıl çalıştığını gösteriyor. Kullancılar mesaj kutusunda hemen sağda görülen küçük bir simge yardımıyla kayıt yapmaya başlayabiliyor. Sesli mesajlar en fazla 140 saniye uzunluğunda oluyor. Sesli mesajları göndermeden önce gözden geçirme seçeneği de var. Her ne kadar şu an için web üzerinden sesli mesajlar gönderilemese de, gönderilen veya alınan sesli mesajların internet tarayıcıları üzerinden dinlenebildiği belirtiliyor.

https://twitter.com/TwitterIndia/status/1361900922465644544

Twitter aslında daha çok metin tabanlı bir platformdur. Bununla birlikte geçen yıldan bu yana birtakım ses odaklı işlevleri test ediyor. Bunların arasında iOS üzerinde test edilen sesli tweet’ler ve Clubhouse’dakine benzer sohbet odalarının sunulduğu Twitter Spaces yer alıyor. Ne var ki, Twitter’ın ses konusundaki çalışmaları erişilebilirlik seçeneklerinin eksikliği nedeniyle eleştiriliyor. Şirket de bu eleştirilere cevap olarak yeni bir erişilebilirlik ekibi oluşturduğunu, 2021 yılı içinde platformdaki ses ve videolar için otomatikleştirilmiş altyazı ve açıklamaların ekleneceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER