Teknoloji

Twitter sesli tweet özelliğini daha fazla iOS kullanıcısına getiriyor

Twitter'da sesli tweetler ile yeni bir dönem başlıyor

Twitter, iOS’te sesli tweet özelliğini daha fazla kullanıcıya açıyor. Böylelikle kullanıcılar tweet’lerine ses parçası ekleme imkanına kavuşacaklar. Ancak belki daha da önemlisi, Twitter şimdi erişilebilirliği iyileştirmek için sesli tweet’lere transkripsiyon, yani çeviri yazıları eklemeyi planladığını söylüyor. Böylelikle özelliğin ilk kez duyurulduğu 17 Haziran tarihinden bu yana yöneltilen eleştirilere de cevap vermiş oluyor.

Transkripsiyonu görmenin herhangi bir yolu olmadığından, sesli tweetler erişilebilir olmadığı için hızla eleştirilmişti. Ardından Twitter’da erişilebilirlik için özel bir ekip olmadığı ortaya çıktı. Bunun yerine şirket, çalışanlarından erişilebilirliğe odaklanmak için normal işlerinin yanı sıra zamanlarını gönüllü olarak kullanmalarını istedi. Şirket, sesli tweet’lerin duyurulmasından bir gün sonra, erişilebilirliğe odaklanan “daha özel bir grubu” nasıl oluşturulacağını araştırdığını söyledi.

Twitter, o zamandan beri erişilebilirliğe adanmış iki yeni ekibi duyurdu. Bunlardan biri Twitter’ın ürünleri içinde erişilebilirliği teşvik ediyor, diğeri ise bir işletme olarak Twitter için erişilebilirliğe odaklanıyor. Ve bu duyurunun bir parçası olarak Twitter, “2021’in başlarına” kadar platformdaki seslere ve videolara otomatik altyazı eklemeyi planladığını söyledi.

Sesli tweet’lere çeviri yazıların ne zaman geleceği henüz belli değil. Üstelik diğer platformlarda sesli tweetleri denemek istiyorsanız, bir süre beklemeniz gerekecek gibi görünüyor. Şirket, Twitter Destek hesabında, 2021’de Android‘e ve web‘e sesli tweetlerin geleceğini söyledi.

Ayrıca Twitter yakında, Brezilya’dan başlayarak sesli DM’leri test etmeye başlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER