Teknoloji

Twitter progresif web uygulamasıyla Windows 10 uygulamalarının geleceğini gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter windows 10 progresif web uygulamalarıMicrosoft bu yılın başlarında Windows 10’da Progresif Web Uygulamalarını (PWA) destekleyeceğini açıklamıştı. Bu yeni uygulamalar en son web teknolojilerini kullanarak web sitelerinin çevrimdışında da daha iyi çalışmasını sağlıyor, aynı zamanda itme bildirimlerini de destekliyor.

Yükte hafif olan bu uygulama yönteminin birçok şirket tarafından kabul gördüğü görülüyor. Şirketler mobil uygulamalarını progresif web uygulamalarına doğru taşımaya başladı. Microsoft da Microsoft Mağaza üzerinde PWA’lara izin vermeyi planlıyor. Twitter da ilk örneklerden bir tanesi olacak.

Twitter Windows 10 uygulaması üzerinden yıllardır çalışıyor. Ancak bu uygulama özellikler bakımından Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarının sürekli gerisinde kaldı. Web versiyonu bile özellikler açısından daha ilerideydi. 2015’te yeni bir tasarım geldi, 2016’da da yeni özellikler eklendi. Ancak Windows 10 uygulamasına geçen yıl 280 karakter desteği gelmedi. Twitter Windows tarafında dikkatini progresif web uygulamalarına kaydırıyor. Windows 10 Spring Creators Update güncellemesi çıktığında, mağazadan dağıtılan mevcut uygulama da progresif web uygulamasına dönüşecek.

Twitter PWA uygulamasının ön izlemesini sunmaya başladı. Twitter’ın web versiyonunun bir uygulama içine gömülmüş hâlini andıran bu uygulama, en son özellikleri isteyen kullanıcılar için epey kullanışlı olacaktır. Ancak bu süreçte bazı özellikler de kayboluyor. Uygulama henüz erken ön izleme aşamasında bulunuyor, ancak Windows panosundaki fotoğrafları yapıştırma özelliği sunulmuyor gibi görünüyor. Umarız bu özellik gelecek ay çıkacak Windows 10 Spring Creators Update güncelleştirmesine kadar eklenmiş olur.

Twitter evrensel Windows uygulamasını progresif web uygulamasına dönüştüren ilk şirket oluyor. Bu web uygulamaları gelecekte birçok Windows uygulamasının temelini oluşturacak gibi görünüyor. Starbucks, Tinder, Uber, Instagram ve Pinterest gibi servislerin progresif web tabanlı uygulamaları bulunuyor. Microsoft Mağaza’ya gelecekte bu tarzda daha fazla uygulamanın eklenmesini bekliyoruz. Microsoft’un mayıs ayında düzenlenecek Build konferansında PWA’larla ilgili daha fazla detay vermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER