Teknoloji

Twitter’ı suçlayan eski yöneticisi ABD Senatosu’nda ifade verecek

twitter podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın eski güvenlik şefi, ABD Senatosu’nda şirketin güvenlik uygulamaları hakkında ifade verecek. Peiter “Mudge” Zatko bir süre önce şirket hakkında ABD Adalet Bakanlığı, ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu ve Federal Ticaret Komisyonu nezdinde şikayette bulunmuştu. Zatko, 13 Eylül’de ABD Senatosu Hukuk Komisyonu’nun karşısına çıkacak.

Komisyondan başkan Dick Durbin’in imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bay Zatko’nun Twitter’daki geniş ölçekli güvenlik sorunları ve yabancı bir devletin müdahalesine ilişkin açıklamaları ciddi endişeler doğurdu. Eğer bu iddialar doğruysa, sosyal ağın dünya genelindeki kullanıcıları için tehlikeli veri gizliliği ve güvenliği riskleri söz konusudur.”

Zatko, açıklamalarının üstünden bir gün geçtikten sonra ABD Senatosu tarafından ifadeye çağırıldı. Eski şirketinin güvenlik konusunda büyük ihmalleri olduğunu belirten Zatko, çok sayıda soruna dikkat çekmişti. Mikro blog servisinin yabancı devletlerle olan ilişkilerinin ABD’nin ulusal güvenliği için tehdit olabileceği iddiası ise açıklamaların en çarpıcı bölümü olarak öne çıkmıştı.

Twitter’dan daha önce yapılan açıklamada, Zatko’nun iddialarının “tutarsızlıklarla dolu” olduğu belirtilmişti. Mikro blog servisinin CEO’su Parag Agrawal’in de çalışanlara Zatko’nun “yetersiz liderliği ve kötü performansı” nedeniyle kovulduğunu söylediği iddia ediliyor. Ancak şirket şimdiye kadar öne sürülen iddiaları detaylı şekilde yanıtlamış değil.

İLGİLİ HABERLER