Teknoloji

Twitter mesajlaşma uygulamasından testler sonucunda vazgeçmiş

apple twitter

twitter mesajlasmaTwitter’ın bağımsız bir mesajlaşma uygulaması geliştireceğine dair haberler yıllardır etrafta dolanıyor. Direkt Mesajlar, ya da kısa adıyla DM’ler, servisin adanmış kullanıcıları tarafından yoğun biçimde kullanılıyor. BuzzFeed’de yer alan habere göre, mikro blog servisi geçtiğimiz eylül ayına kadar ayrı bir mesajlaşma uygulaması geliştirmek adına çalışmalar yaptı.

Bu uygulamaya dair çıkan bilgiler ise Twitter’ın beklenen bir şeyi beklenmeyen bir tarzda yapmaya çalıştığını gösteriyor. Uygulamanın içinde tweetlerin de olması ve belli kategorilerde ilgi çekici bazı haberlerin mesaj olarak gönderilmesi gibi özellikler barındıran uygulamanın görsel anlamda Slack ve Reddit ile benzerlikler taşıdığı belirtiliyor.

Twitter mesajlaşma uygulamasını Hindistan’ın Bengaluru bölgesindeki mühendislik merkezinde tasarlanmış. Mikro blog servisinin uygulamayı gelişmekte olan pazarlar için hazırladığı da mevcut bilgiler arasında yer alıyor. Twitter’ın daha az veri tüketecek bu uygulamayla kullanıcılarına ilginç tweetleri göstermeyi istediği belirtiliyor. Bu tweetlerin eksenindeki tartışmaları kullanıcılara ulaştırmanın da uygulamanın amaçları arasında olduğu söyleniyor.

Uygulamanın geliştirme çalışmalarında görev alanlardan biri, Twitter’ın kullanması kolay bir servis olmadığına dikkat çekti. İnsanların WhatsApp ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarını yoğun biçimde kullandığını hatırlatan isimsiz kaynak, Twitter’ın da kullanıcı etkileşimini artırmak adına anında mesajlaşmaya yönelmesinin anlaşılır bir tercih olduğunu ifade etti.

Twitter mesajlaşma uygulamasının test sonuçlarından memnun kalmamış

Neredeyse hazır hâle gelen uygulama, geçtiğimiz eylül ayında rafa kaldırılmış. Mikro blog servisinin uygulamanın test sonuçlarından memnun olmadığı için böyle bir karar aldığı düşünülüyor. Bu karardan kısa bir süre sonra uygulamayı geliştiren ekiple yolların ayrıldığı da BuzzFeed’in haberindeki bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER