Teknoloji

Twitter mesajlaşma deneyimini uçtan uca şifreleme, sesli ve görüntülü görüşmeyle geliştirecek

twitter dm

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin kontrolünü ele alır almaz önemli değişiklikler için düğmeye basmıştı. Bu değişikliklerde sıra yakında mesajlaşma deneyimine gelecek gibi görünüyor. Twitter DM servisini yeni özelliklerle güncellemeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklamayı, DM deneyimini değiştirme isteğini hep açıkça belirten Elon Musk yaptı.

Şirket çalışanlarına “Twitter 2.0” başlıklı bir sunum yapan Musk, bu sunumda DM servisi için uçtan uca şifreleme özelliği üstünde çalışıldığını belirtti. Twitter’ın yeni sahibi şifrelenmiş sesli ve görüntülü konuşmaların da sunulması planlanan özellikler arasında olduğunu dile getirdi.

Musk konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Kullanıcılarımızın gizlilik konusunda endişe duymadan birbirleriyle iletişim kurabilmelerini istiyoruz. Veri ihlâlinden veya gözetimden korkmalarını istemiyoruz. Bunların yeniden yaşanması hoş olmayacaktır.”

Musk’ın bahsettiği olay 2018’de gerçekleşmişti. Twitter 2018’de bazı kullanıcılarını uyarmış ve şirketlerle müşteriler arasında Twitter’da gerçekleşen mesajlaşmaların bir yıl boyunca dışarıdan erişime açık olduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz aylarda ise eski bir Twitter çalışanı, Suudi Arabistan adına kullanıcıların kişisel verilerine ulaştığı gerekçesiyle dava edilmişti.

Twitter DM platformunda uçtan uca şifreleme desteği sunmak için çalışmaya daha önce başlamıştı. Ancak bu çalışmalar hiçbir zaman meyvesini vermemişti. Musk ise uçtan uca şifrelenmiş iletişimi Twitter 2.0 olarak adlandırdığı vizyonunun en önemli parçalarından biri olarak tanımlıyor.

Twitter DM deneyimini uçtan uca şifrelemek için Signal’ın kurucusundan yardım alacak

Uçtan uca şifrelenmiş mesajlaşma deneyimi sunan ve kâr amacı gütmeyen bir platform olan Signal’ı bir kez daha öven Musk, daha önce Twitter’da çalışan Signal’ın kurucusu Moxie Marlinspike’ın kendilerine yardım etmeye istekli olduğunu dile getirdi.

Twitter DM deneyimi içinde sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunmayı da istiyor. Musk, bu görüşmelerin de uçtan uca şifrelenmiş şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. Mikro blog servisinin mesaj deneyimindeki değişiklikleri ne zaman hayata geçireceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER