Manşetler

Elon Musk Twitter’ın genel merkezine elinde lavaboyla geldi

twitter elon musk

Elon Musk Twitter için nihai imzanın 28 Ekim’de atılacağını bir süre önce açıklamıştı. SpaceX ve Tesla’nın CEO’su anlaşmanın tamamlanmasına kısa bir süre kalan Twitter’ın San Francisco’daki genel merkez binasına geldi. Binaya giriş anlarını Twitter hesabından paylaşan Musk, şimdiden “mekanın sahibi” havasını yakalamış gibi görünüyor.

Twitter’ın pazarlama şefi Alex Heath tarafından çalışanlara gönderilen e-postada Musk’ın bu hafta içinde şirket genel merkezine geleceği bilgisi verilmişti. Musk’ın cuma günü Twitter çalışanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Musk, Twitter profilinin biyografi kısmına da “Chief Twit” (Şef Twit) ifadesini ekledi. Çok kısa bir süre sonra mikro blog servisinin sahibi olacak olan Musk’ın doğru bir ifade seçtiği söylenebilir. Eksantrik milyarderin Tesla’da kendisi için “Teknokral” tanımlamasını kullandığını düşününce buna pek şaşırmamak gerekiyor.

Elon Musk Twitter genel merkezine elinde bir lavabo ile girdi. Bununla Musk’ın nasıl bir mesaj vermek istediği şu an için anlaşılmış değil. SpaceX ve Tesla CEO’su daha sonra yaptığı paylaşımda ise “Bugün Twitter’da bir sürü havalı insanla tanışıyorum” ifadesini kullandı.

Süreç henüz tamamlanmasa da, her bir Twitter hissesi için 54.20 dolar ödeyen Musk’ın önüne artık bir engel çıkması beklenmiyor.

Elon Musk Twitter çalışanları için “havalı” ifadesini kullansa da, bu iki taraf arasında gerilim yaşanması muhtemel görünüyor. Musk’ın Twitter çalışanlarının yüzde 75’ini işten çıkarmayı planladığı iddiası gündeme gelmiş, mikro blog servisinin bazı çalışanları da bu iddianın ardından Musk’a hitaben bir uyarı mektubu kaleme almıştı.

İLGİLİ HABERLER