Manşetler

Elon Musk Twitter çalışanlarının büyük kısmını işten çıkarmayı planlıyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’da Elon Musk‘ın şirketi satın alıp almasından bağımsız olarak çok sayıda kişinin işten çıkarılması planlanıyor. The Washington Post’un haberine göre, şirket konuyla ilgili açıklamayı bu hafta sona ermeden yapabilir.

Mikro blog servisinin müstakbel sahibi Elon Musk ise çok daha büyük bir kıyım planlıyor gibi görünüyor. Musk’ın potansiyel yatırımcılara 7 bin 500 çalışanın yüzde 75’ini işten çıkaracağını söylediği konuşuluyor. Böylesine kapsamlı bir işten çıkarma hamlesinin sitenin günlük operasyonunu ve içerik moderasyonunu etkilemesi muhtemel görünüyor.

The Washington Post tarafından ele geçirilen şirket içi materyaller ise Twitter yönetiminin Musk anlaşmasından önce yaptığı planlamada maaş yükünde 800 milyon dolarlık bir kesintiyi hedeflediğini gösteriyor. Bunun da şirketin iş gücünde yüzde 25’lik bir kesintiyi gerektirdiği ve yaklaşık 1900 kişiyle yolların ayrılabileceği belirtiliyor. Bunun için bazı altyapı masraflarının kesilebileceği ve veri merkezlerinin kapatılabileceği konuşuluyor.

The Washington Post’a konuşan ve daha önce mikro blog servisinin spam ve sağlık metriklerinden sorumlu olan veri bilimcisi Edwin Chen, Musk’ın planladığı kesintinin “hayal edilemez” sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Chen, birçok servisin kesilebileceğini ve kalanların servisleri geri getirmek için gerekli bilgiye sahip olmaması nedeniyle demoralize olarak istifa edebileceğini öne sürdü.

Elon Musk geçtiğimiz haziran ayında Twitter çalışanlarıyla bir araya geldiğinde olası işten çıkarmalarla ilgili bir soruya yanıt vermiş ve düşük performans gösterenlerin işlerinden çıkarılması gerektiğini söylemişti. Musk içerik moderasyonu politikalarının da gevşetilebileceğini ve bazı cezalı hesapların geri dönebileceğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER