Manşetler

Twitter çalışanlarından Elon Musk’a uyarı

twitter for you

Elon Musk kısa bir süre içinde resmen Twitter’ın sahibi olacak. Geri sayım devam ederken; sosyal medya şirketinin çalışanları, Musk’ı planladığı işten çıkarmaların “pervasız” bir hareket olacağı konusunda uyardı. Bir grup çalışan tarafından Musk ve şirketin yönetim kuruluna hitaben yazılan mektubun şirket içinde dolaştığını belirtti.

Elon Musk’ın Twitter çalışanlarının yüzde 75’ini yani yaklaşık 7500 kişiyi işten çıkarmayı planladığı iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Çalışanlar tarafından kaleme alınan mektupta, iş gücünde yüzde 75’lik bir kesintiye gitmenin platformun operasyonunu olumsuz etkileyeceği açıkça belirtiliyor. Mektupta şu ifadeler yer alıyor: “Bu boyutta bir işten çıkarma tehdidi pervasızdır. Kullanıcılarımızın ve müşterilerimizin güvenini göz ardı etmektedir, çalışanları yıldırma politikasının şeffaf bir örneğidir. Sürekli taciz ve tehditlerin olduğu bir ortamda işimizi yapamayız.”

Mektupta Twitter çalışanlarının “mevcut ve gelecekteki liderlik” hakkındaki talepleri de yer alıyor. Buna ek olarak, tüm çalışanlar için adil bir kıdem tazminatı politikası talep ediliyor. Musk’ın uzaktan çalışma gibi imkanlara da dokunmaması isteniyor. Uzaktan çalışmaya karşı olduğunu daha önce açıkça belirten Musk, mikro blog servisinin personelinin ofise dönmesini istediğini dile getirmişti.

Mektup mikro blog servisinin bazı çalışanları ve Elon Musk arasındaki ideolojik ayrışmanın da ipucunu veriyor. Musk, Twitter’da moderasyonunun dozunu azaltmak istediğini daha önce dile getirmişti. Mektupta “Yönetimin çalışanlar arasında ırk, cinsiyet, engellilik, cinsel yönelim ve siyasi görüşler doğrultusunda ayrım yapmaması gerekir” ifadesinin bulunması göze çarpıyor.

Mektuba kaç çalışanın imza koyduğu bilinmiyor. Ancak bu mektup Twitter’da Musk döneminde işlerin nasıl karışacağını gösteriyor. Uzun süren bir dönemin ardından satış sürecinin 28 Ekim itibarıyla tamamlanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER