Teknoloji

Twitter mesajlaşma platformu Quill’i satın aldı

twitter

Twitter, Slack benzeri bir deneyim sunan mesajlaşma platformu Quill’i satın aldı. Şirket böylelikle direkt mesajlar başta olmak üzere mesajlaşma hizmetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Twitter’ın ana teknolojiden sorumlu genel müdürü Nick Caldwell, Quill’i “daha taze ve ölçülü bir iletişim yolu” olarak tanımladı. Quill, şu ifadeleri de kullandı: “DM’ler gibi mesajlaşma araçlarını daha kullanışlı ve anlamlı hâle getirme hedefimiz çerçevesinde Quill’in deneyiminden ve yaratıcılığından faydalanacağız.”

Kapanacak olan Quill’in çalışanları, Twitter’ın Deneyim ekibine katılacak. Taraflar arasındaki anlaşmanın detayları konusunda şimdilik bilgi verilmedi. Quill’in internet sitesindeki veda paylaşımında takım mesajları geçmişini dışa aktarmak isteyenlere 12 Aralık günü Türkiye saatiyle 00:00’a kadar süre verildiği belirtildi. Bu tarihin ardından Quill’in sunucuları kapatılacak ve tüm veriler silinecek. Aktif kullanıcılara ise tam ücret iadesi yapılacak.

Quill’in paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Twitter ile birlikte ana hedefimiz olan çevrimiçi iletişimi herkes için daha düşünceli ve daha efektif hâle getirmek adına çalışmaya devam edeceğiz.”

Quill, şubat ayında faaliyete geçmişti. Uygulama kendisine “Odaklanabilen insanlar için mesajlaşma” sloganını seçmişti. Ödeme işleme platformu Stripe’ın eski kreatif direktörü olan Quill’in kurucusu Ludwig Pettersson da Twitter’ın Konuşmalar (Conversations) ekibinde görev yapacak.

Twitter tarafından satın alınan Quill, yapılandırılmış kanallarıyla Slack’e kıyasla daha odaklı sohbetler yürütmeyi mümkün kılıyor. Mesaj dizilerinin bölünebilmesi ve farklı sohbetlere taşınabilmesi de Quill’in işlevsel özellikleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER