Teknoloji

Twitter’ın Mac masaüstü uygulamasını özleyenler için güzel haber

twitter mac uygulama

Twitter, bir yılı aşkın zaman önce Mac masaüstü uygulamasını kaldırmıştı. Şirket yaptığı son açıklamayla bu programı geri getireceğini duyurdu.

macOS 10.15 Catalina ile birlikte Apple’ın Project Catalyst adını verdiği projesini hayata geçirmesiyle birlikte Twitter uygulaması Mac kullanıcılarıyla birlikte yeniden buluşacak. Sosyal medya devi, geçen yıl uygulamayı neden kaldırdığı hakkında da birtakım bilgiler paylaştı.

Twitter, geçen hafta Apple’ın WWDC etkinliği sırasında uygulamanın sonbaharda yayınlanacak Catalina ile birlikte geleceğini duyurmuştu. Bu yeni versiyonda koyu mod, klavye kestirmeleri, çoklu pencereler ve bildirimler olacak.

Şubat 2018’de Twitter, uzun uzun aralar verdikten sonra güncellediği uygulamasını Apple’ın App Store’undan kaldırmıştı. Kullanıcılara ise web versiyonunu kullanma tavsiyesinde bulunmuştu. Yayınlanan blog yazısında ilk Mac uygulamasının neden kaldırıldığına dair bilgiler de paylaşıldı. iPhone uygulamasıyla birlikte çıkmasına rağmen, Twitter’ın mobil uygulamalarına yoğunlaşmasıyla birlikte Mac uygulamasının ilgiyi kaybettiğini dile getirdi. Şirket ikisini bir arada sürdürmeyi başaramadı.

Twitter, Project Catalyst ile birlikte mevcut iOS uygulamasının kod temelini kullanabileceklerini kaydetti. Bunun üstüne masaüstü bilgisayarlara özel işlevler eklenebilecek. Önümüzdeki yıllar için bu kod temelinin daha da geliştirilmesiyle birlikte bakımın da daha verimli şekilde yapılacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER