Teknoloji

Twitter küresel son dakika haberleri için Event Parrot servisini test ediyor

Son dakika haberlerini iletme konusunda en önemli mecralardan birine dönüşen Twitter, bu niteliğini geliştirmek için Event Parrot adı verilen yeni bir son dakika haber servisini test ediyor. Bu hafta içinde ortaya çıkan hesabı takip eden kullanıcılar son dakika gelişmelerinden Direkt Mesajlar ile haberdar ediliyor.

twitter-event-parrot-111013

Event Parrot işleyiş bakımından Twitter’ın bir diğer son dakika haber hesabı olan @breakingnews ile benzer bir yapıya sahip. Ancak  Event Parrot, @breakingnews hesabının aksine, son dakika gelişmelerine ait başlıkları Direkt Mesaj ile paylaşacak. Böylelikle önemli haberlerin Twitter akışında kaybolmasının önüne geçilebileceği düşünülüyor.

Twitter sistemin nasıl işlediğine dair detaylı bir açıklama yapmazken, gönderilen Direkt Mesajların hangi haber kurumlarına ait bağlantıları içereceği de şu an için tam olarak bilinmiyor. Tıpkı 6 milyon takipçisi olan @breakingnews hesabı gibi, Event Parrot’un da bağlantılarını kullandığı siteler için önemli bir trafik kaynağı olması bekleniyor. Twitter’ın yeni deneyi, kullanıcılara kimleri takip edebilecekleri konusunda mesaj yoluyla tavsiyelerde bulunan ve yine Twitter tarafından yönetilen Magic Recs servisiyle de benzerlik taşıyor. Event Parrot’un takipçi sayısı ise şimdiden 20 bini aşmış durumda.

İlgili >> Event Parrot

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER