Teknoloji

Twitter mobil kullanıcılarına popüler kişiler ve tweet’leriyle ilgili bildirimler gönderecek

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter kullanıcılarına takip ettikleri hesapların etkinliklerine dayalı olarak bildirim göndermeye başlıyor. Söz konusu bildirimlerin gönderiminde tweet’in popülerliği veya hesabın yenilik durumu baz alınacak. Twitter’ın altı aylık MagicRecs hesabı tarafından gönderilecek bildirimleri ilk etapta iOS ve Android için Twitter uygulamalarını kullananlar alacak. Bir kullanıcının takip ettiği hesaplardan birkaç tanesi birden başka bir hesabı takibe alırsa veya aynı tweet’i retweet ederse kullanıcı bildirim yoluyla bilgilendirilecek.

twitter-logo-230513

MagicRecs’in halihazırdaki takipçi sayısı çok fazla olmasa da, küresel bir haber uyarı sistemi olarak işlemesi sayesinde hesap gazeteciler ve Twitter bağımlıları arasında oldukça popüler olmuştu. Bir kişi gündemde olduğu zaman o kişinin Twitter hesabının takipçi sayısının arttığını gözlemleyen şirket, artık bu tarz bilgileri bildirim yoluyla iletebilecek.

Günde bir ya da iki tweet atan MagicRecs hesabı bu açıdan biraz muhafazakar bir profil çiziyor. Kullanıcıların MagicRecs’ten gelen tavsiyelerden vazgeçseler bile bildirim alabilmeye devam edebilecekleri belirtilirken, Twitter’ın MagicRecs ile çeşitli deneyler yapmayı da sürdüreceği açıklandı.

İlgili >> Twitter

İLGİLİ HABERLER