Teknoloji

Twitter Keşfet sekmesini kaldırıyor

apple twitter

twitter-iphone-logo-230315

Twitter’ın Keşfet sekmesine elveda diyoruz. Mikro bloglama platformu bugün yaptığı duyuruyla Keşfet özelliğini emekliye ayırdığını ve Trends altında gösterdiği gündemdeki konu başlıklarını Arama sayfasına taşıyacağını açıkladı.

Bu geçiş sürecinde Trends bölümü biraz daha dikkat çekecek, Twitter’ın kullanıcı deneyimini biraz daha sadeleştirmeye odaklandığını işaret ediyor. Trends ile Twitter ilk anda fikir sahibi olmadığınız bazı konu etiketleriyle ilgili az da olsa içerik de sağlayacak. Değişiklikler hem iOS hem de Android uygulamaları için yeni bir güncellemeyle birlikte sunuluyor.

Ayrıca Twitter çalışmalarını özet şeklindeki içeriklere ve sihirli tavsiyelere yoğunlaştıracak. Özet özelliği “Siz burada yokken” başlığı altında gönderilen ve kullanıcılar Twitter uygulamasını kullanmazken popüler olan içeriklere odaklanıyor. Bu özet niteliğinde bilgiler sayesinde sosyal ağda neler olup bittiğini kaçırmamak mümkün oluyor.

MagicRecs ise bir tavsiye özelliği, Twitter’ın ağınızı büyütmenize yardımcı olacak bir araç. Takip edilen hesaplara dayalı olarak takip edilebilecek yeni hesaplara yönelik tavsiyeler sunuluyor. Twitter bu araç üzerinden kullanıcılarının daha ilginç içeriklere ulaşmasını amaçlıyor.

Twitter bu yeni işlev ve özelliklerini web versiyonu için de test ettiğini duyurdu.

Son zamanlarda Twitter’ın kullanıcı odaklı değişiklikleri yoğunlaştırdığını görüyoruz. Bu hafta içinde alıntılanan tweet’lere yönelik yeni bir güncelleme gelmiş, kullanıcıların retweet ettikleri tweet’lere yorum iliştirmesine de imkan sağlanmıştı. Ayrıca Foursquare ile de tweet’lerin konum bilgilerinin daha da özelleştirilmesine kapı açılmıştı.

Ayrıca Twitter ekosistemine canlı yayın yapmaya olanak sağlayan Periscope uygulamasını da unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER