Teknoloji

Twitter alıntılanan tweet işlevini yeniledi, iPhone ve web kullanıcılarına sundu

twitter-alinti-tweet-070415-2

Twitter alıntılanan tweet’ler işleviyle ile ilgili bir değişiklik yaptığını duyurdu. iPhone ve web kullanıcıları için yayınlanan güncellemeyle birlikte alıntılanan tweet’ler özelliğini kullanırken sadece yazı şeklinde alıntılama yapmak yerine tweet’in orijinalini başka bir tweet’e eklemek mümkün olacak.

Bu yeni alıntılama işlevi sayesinde kullanıcılara 116 karakterlik yazı yazma imkanı veriliyor, bu da alıntılanan tweet’le ilgili ek düşünceleri belirtmek için yeterli olacaktır. Daha önceki tweet’leri alıntılama yöntemiyle ilgili en büyük şikayet alıntılanan tweet’le ilgili olarak yorum yapacak yerin kalmamasıydı. Bu da çoğu kullanıcının tweet alıntılama işlemini istedikleri gibi yapamamasına neden oluyordu.

twitter-alinti-tweet-070415-1

Twitter iPad, Twitter Android ve Twitter Mac ile üçüncü taraf Twitter uygulama kullanıcıları, yenilenen alıntılanmış tweet’ler işleviyle paylaşılmış olan alıntılanmış tweet’leri kullanıcının tweet’i içinde yer alan ve orijinal tweet’e verilen bir bağlantı şeklinde görecek. Zaman geçtikçe Twitter’ın diğer uygulamalarında ve üçüncü taraf uygulamalarda da alıntılanan tweet’lerin olması gerektiği gibi gösterileceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca şu an için web sayfalarına yerleştirilen tweet’lerde de alıntılanan tweet’ler bir bağlantı şeklinde gösteriliyor.

iPhone ve web kullanıcıları yenilenen tweet alıntılama butonunu görmeye başladı. Twitter Android kullanıcıları için de bu özelliğin çok yakında geleceğine dair söz verdi.

İLGİLİ HABERLER