Manşetler

Twitter’da hesap açmak için telefon numaranız gerekecek

twitter 280 karakter

twitter telefon numarası doğrulamaTwitter mikro bloglama platformu genelindeki kötü niyetli içeriklerin yayılması problemiyle mücadele noktasında büyük baskı altında bulunuyor. Geçtiğimiz mart ayında şirketin tepe yöneticisi, Twitter’ın herkese açık küresel tartışma forumu olmanın olumsuz sonuçlarını göz ardı ettiğini kabul etmişti.

Aslında Twitter bunun büyük bir problem olduğu gerçeğinden hiçbir zaman kaçmadı. Ancak bu problemin hızlı biçimde yayılmasına karşı yeterli mücadele göstermedi. En azından durum şimdiye kadar bu şekildeydi.

Şirket tarafından yayınlanan son blog yazısında, Twitter’daki sohbetlerin sağlığını ve sıhhatini iyileştirmeye odaklanmanın en önemli parçalarından bir tanesinin, insanlara güvenilir, konuyla ilgili ve yüksek kaliteli bilgiyi sunmak olduğu dile getirildi.

Twitter, bu hedefe ulaşmak amacıyla, taciz ve trollerle mücadele etmek için yeni önlemler, nefret söylemi ve aşırı şiddete karşı yeni politikalar getiriyor. Aynı zamanda gereksiz içerik ve tacize karşı savaşacak yeni teknolojiler ve çalışanlardan da yararlanılacak.

E-posta adresi yanında telefon numarası gerekecek

Normalde bir Twitter hesabı açmak için basit bir kayıt süreci yeterlidir. Bu nedenle trollerin birden fazla gereksiz hesap açması çok kolaydır. Bu tür kötü niyetli aktivitelerin önüne geçmek isteyen Twitter, kullanıcıların hesap açarken sadece e-posta adresi değil, telefon numarası girmelerini ve bunu da doğrulmalarını gerekli kılacak.

Ayrıca Twitter, şüpheli bulduğu hesapların görünürlülüğünü, onları takipçi listelerinden ve etkileşim rakamlarından kaldırarak azaltacak. Ayrıca yeni kullanıcıların gereksiz gördüğü hesapları takip etmelerini de, bu hesaplara uyarı koyarak engelleyecek.

Bir hesap gereksiz ya da kötü niyetli olarak doğrulandığı takdirde, kilitlenecek ve telefon numarasını doğrulama gibi bir onay testinden geçinceye kadar sadece okuma modunda kalacak.

Öte yandan, herhangi bir cevap almadan sürekli aynı konu etiketlerini kullanarak yüksek hacimde aktivite gösteren hesaplar da doğrulama testinden geçecek. Bu, CAPTCHA resim doğrulama veya şifre sıfırlama gibi testler aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Twitter son aylarda sosyal ağ platformunu daha güvenli hâle getirmek için çeşitli çalışmalar yapıyordu. Şirket, platform üzerinde yürütülen sohbetlerin daha sağlıklı hâle getirilmesi için de bazı adımlar atmıştı.

Ayrıca sosyal ağ, özdevinimli öğrenme aracının gereksiz olarak saptadığı hesapları askıya almaya başladı. Ayrıca güvenlik, gereksiz içerik ve güvenlik hususlarında uzmanlaşmış Smyte adlı şirketi de satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER