Teknoloji

Twitter Güvenlik Modu’nu daha çok kullanıcıya açıyor

twitter güvenlik modu

Twitter Güvenlik Modu özelliğini geçtiğimiz eylül ayından bu yana test ediyor. Şirket şimdi de testin kapsamını genişletiyor. Güvenlik Modu ile kullanıcılar kendilerini rahatsız veya taciz eden hesaplara geçici olarak otomatik engel getirebiliyor.

Güvenlik Modu ilk etapta sadece 750 kullanıcıya açılmıştı. Ancak artık ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcıların yaklaşık yüzde 50’si bu modun sağladığı imkanlardan faydalanabilecek.

Twitter Güvenlik Modu’nu daha fazla kullanıcıya götürürken bazı değişiklikler de yapıyor. Bunlardan birisi de Güvenlik Modu’nun proaktif şekilde devreye sokulması olacak. Twitter’ın konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderdiği açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Güvenlik Modu’nun beta sürümünün eylül ayında kullanıma sunulmasından bu yana insanların bazı rahatsız edici etkileşimlerin tespiti konusunda yardıma ihtiyaç duyduğunu fark ettik. Bu nedenle artık teknolojimiz rahatsız etme potansiyeli olan yanıtları önceden tespit edecek ve kullanıcılara Beta Modu’nu aktif hâle getirmelerini önerecek. Böylelikle insanların rahatsız edici etkileşimlere maruz kalma ihtimalini düşürecek.”

Twitter Güvenlik Modu özelliğini daha fazla kullanıcıya ulaştırma konusunda şimdilik bilgi vermiş değil. Ancak Güvenlik Modu, erişim hakkı olan kullanıcılar için platformdaki taciz ve kötü davranışları azaltmakta etkili olabilir.

İLGİLİ HABERLER