Teknoloji

Twitter Güvenlik Modu ile tacize karşı ekstra koruma sağlıyor

twitter güvenlik modu

Twitter tacizle mücadele için kullandığı yöntemlerin arasına Güvenlik Modu adını verdiği yeni bir aracı daha ekledi. Söz konusu özellik, “potansiyel zararlı dil” kriterini kullanarak hesapları otomatik olarak engellemeyi mümkün kılacak.

Mikro blog servisi, bu özelliğin ön izlemesini geçtiğimiz şubat ayında Analist Günü sunumunda yapmıştı. İlk etapta “küçük bir geri bildirim grubu” tarafından deneyimlenecek bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

Güvenlik Modu aktif hâle getirildiğinde taciz potansiyeli olan hesaplar, 7 günlüğüne engellenecek. Twitter’dan yapılan açıklamada, sistemin tanınan veya etkileşimde olan kişileri engellemeyeceği ve trolleri durduracak şekilde tasarlandığı belirtildi.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1433099983016759302?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1433099983016759302%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2Ftwitter-tests-safety-mode-164638754.html

Twitter’ın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Güvenlik Modu ile zararlı dil kullanımı potansiyeli olan hesaplar 7 gün için engellenecek. Hakaretler veya nefret dolu söylemler, zararlı dil örnekleri arasında yer alıyor. Bunlara ek olarak, tekrarlayan veya davetsiz yanıtlar gönderen kullanıcılara da izin verilmeyecek. Güvenlik Modu aktif hâle getirildiğinde sistemimiz negatif etkileşimleri engelleyecek.”

Twitter Güvenlik Modu ile şimdiye kadarki tacizle mücadele önlemlerini bir adım öteye taşıyor. Kullanıcılar kendilerini rahatsız eden hesapları manuel olarak engellemek, sessize almak veya şikayet etmek yerine tatsız bir deneyim yaşamadan bu hesapların önünü kesebilecek. Bu deneysel özelliğin pratikte nasıl sonuçlar vereceğini görmek için biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER