Teknoloji

Twitter’ın makale ön izlemeleri mobil cihazlarda otomatik olarak genişliyor

twitter-genisletilmis-on-izleme-150715

Twitter ve Facebook arasındaki benzerliklere bir yenisi daha eklendi. Dış sitelere ait bağlantılar, bundan böyle iOS ve Android cihazlardaki Twitter akışlarında otomatik olarak genişletilecek. Mobil cihazları üzerinden Twitter akışlarına göz gezdiren kullanıcılar, bazı yayın kuruluşları tarafından gönderilen tweetlerin zaman akışında büyük bir fotoğraf, birkaç giriş cümlesi ve ana yazıya giden bağlantı eşliğinde gösterildiğini fark edeceklerdir. Twitter genişletilmiş ön izleme sayesinde zaman akışını görsel açıdan daha zengin hâle getirme konusunda bir adım daha atmış oldu.

Genişletilmiş ön izlemeleri, Twitter kartlarının yeni versiyonu şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Sadece Twitter kartlarını aktif hâle getirmiş yayın kuruluşlarına ait tweetlerde genişletilmiş ön izlemeler görülebilecek.

Yayın kuruluşlarına Twitter’ın 140 karakter sınırının etrafından dolaşma fırsatı veren genişletilmiş ön izlemelerin reklam verenlerin de hoşuna gideceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Twitter’ın ana zaman akışında büyük fotoğraflara yer vermek için bilgi yoğunluğundan feragat etmesi kimi kullanıcıları sinirlendirebilir. Ancak yayıncılar ve reklamcılar, sadece fotoğraf ve bağlantıdan oluşan tweetler atarak bu özelliği kendi korsan yöntemleriyle kullanmaya başlamışlardı. Dolayısıyla Twitter’ın bu çözümü daha derli toplu hâle getirmek adına genişletilmiş ön izlemeler sunmaya başlaması kulağa doğal bir tercih gibi geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER