Teknoloji

Skype mobil tasarımını masaüstünde test ediyor

Microsoft, Skype için hazırladığı yeni mobil arayüzü masaüstündeki ön izleme sürümüyle test ediyor. Skype mobil uygulamasındaki radikal tasarım değişikliğini haziran ayında duyurmuş ve pek de olumlu geri dönüşler almamıştı.

Buna rağmen, Microsoft yeni tasarımı bir de masaüstünde görme kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, tasarımın henüz tamamlanmadığı ve kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Yeni Skype ön izlemesinin tasarımında büyük ekranın avantajlarından yararlanılmış olması dikkat çekiyor. Grup sohbetlerinde düzenlemeye giden Microsoft, görüşmeler sırasında fotoğraf transfer etmeyi veya ekran paylaşımı yapmayı kolaylaştırıyor. Rumuzunun başına @ işareti koyarak bir kullanıcıdan bahsetmek, mesaj reaksiyonları ve sohbetlerdeki bahsetmeleri ve reaksiyonları gösteren bildirim paneli, yeni tasarımın unsurları arasında bulunuyor. Microsoft’un sunduğu yeniliklerden biri olan galeri bölümü ise sohbetlerde paylaşılan belge, bağlantı ve fotoğraflara hızlı biçimde erişmeyi sağlıyor.

skype mobilSkype mobil tasarımını Windows 10 Mağaza uygulamasında test etmiyor

Bu noktada Microsoft’un Skype’ın yeni mobil tasarımını Windows masaüstü versiyonunda test ettiğini, Windows 10 Mağaza’da bulunan uygulama için bir testin söz konusu olmadığını belirtmek gerekiyor. Microsoft’un ihtiyaç duyduğu geri bildirimleri topladıktan sonra ön izleme sürecini tamamlaması ve yeni tasarımı herkese ulaştırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER