Manşetler

Twitter Elon Musk’ın teklifini yeniden değerlendiriyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Elon Musk tarafından satın alınma konusuna ısınıyor olabilir. The Wall Street Journal’ın haberine göre; mikro blog servisi, Musk’ın gerekli finansmanı sağladığını açıklamasının ardından teklifi yeniden değerlendirmeye aldı.

Musk 43 milyar dolar ödemeye hazır olduğunu duyurduğunda bunun ilk ve en iyi teklifi olduğunun altını çizmişti. Twitter öngörüldüğü gibi bu teklife pek sıcak yaklaşmamış, hatta Musk’ın şirketi ele geçirmesini engellemek için “zehir hapı” olarak adlandırılan bir yöntemi uygulamaya koymuştu.

Ancak gelen son habere göre, Twitter Musk’ın teklifini “yeni bir bakış açısı” ile yeniden değerlendiriyor. Mikro blog servisinin yönetiminin Musk ile masaya oturmaya hazır olduğu ve ilk görüşmenin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildiği de belirtiliyor.

The Wall Street Journal’ın haberinde görüşmelerin zorlu geçmesinin beklendiği de belirtiliyor. Örneğin, anlaşmanın gerçekleşmemesi ihtimaline karşı Twitter yöneticilerinin Musk’ın parasal korumaları kabul etmesi konusunda ısrarcı olabileceği belirtiliyor.

Twitter, Elon Musk teklifiyle ilgili yeni iddiaya henüz yanıt vermiş değil. Musk’ın teklifi kamuoyuyla paylaşıldığında yapılan açıklamada, sürecin “dikkatli, kapsamlı ve temkinli” bir şekilde değerlendirildiği belirtilmişti. Twitter’ın önümüzdeki perşembe günü ilk çeyreğe ait finans raporunu paylaşırken konuyla ilgili bilgi verebileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER