Manşetler

Elon Musk Twitter’ı satın almak için gerekli finansmanı sağladı

twitter elon musk

Elon Musk, tamamını satın almak istediği Twitter için gerekli maddi kaynağı sağladığını açıkladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderilen bir belge, Musk’ın Twitter’ı satın almak için teklif ettiği 46.5 milyar dolar için teminat mektuplarını aldığını gösteriyor. Tesla CEO’su Twitter’dan yanıt alamadığı gerekçesiyle bu teklifi hazırladığını belirtti.

Musk’ın 43 milyar dolarlık ilk teklifine yanıt vermeyen Twitter, bu tarz “düşmanca” satın alma çabalarını engellemek için geçici olarak “zehirli hap” önlemlerini hayata geçirmişti.

Twitter’ın planı, eğer biri şirketin hisselerinden yüzde 15’inden fazlasını yönetim kurulunun onayı olmadan aldığı takdirde bazı hissedarların daha fazla hisse satın almasına izin vermek. Böylelikle Musk’ın hisselerinin değerinin azaltılması amaçlanıyor. Bu noktada Musk’ın yüzde 9.2 ile Twitter’ın en büyük bireysel hissedarı konumunda.

Amacının ifade özgürlüğünü korumak olduğunu belirten Musk, yeni özelliklerle Twitter’ın potansiyelini ortaya çıkarmasını sağlayacağını iddia ediyor. Bu yeni özellikler arasında düzenle butonu ve açık kaynaklı algoritma bulunuyor.

Musk, paylaşımları nedeniyle sık sık SEC ile karşı karşıya geliyor. Ancak finansman planını net bir şekilde ortaya koyması, Musk’ın Twitter’ı satın alma konusunda ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor. Eksantrik milyarder, gerekli paranın 21 milyar dolarını kişisel kaynaklarından 25.5 milyar dolarını ise kredilerle sağlayacağını açıkladı.

Yenilenen Elon Musk teklifiyle ilgili olarak Twitter tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada, “hassas, kapsamlı ve temkinli bir değerlendirme” sürecinin yürütüldüğü belirtildi.

İLGİLİ HABERLER