Teknoloji

Twitter Donald Trump yasağı konusunda kararlı

apple twitter

Twitter eski ABD Başkanı Donald Trump için kapıların tamamen kapalı olduğunu bir kez daha hatırlattı. CNBC’nin Squawk Box programına katılan Twitter’ın finans şefi Ned Segal, Trump yeniden başkanlık için yarışsa bile platforma geri dönmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Segal, bu açıklamayı Trump’ın hâlihazırda devam eden azil duruşmasıyla ilgili bir soru üzerine yaptı. ABD’de Demokratlar Trump’ın 2024’te yeniden başkanlık seçimine girmesini engellemek için azil konusuna büyük önem veriyor. Segal, duruşmanın sonucu ne olursa olsun, Trump’a Twitter kapılarının kapalı olduğunu belirtti.

Segal, şu ifadeleri kullandı: “Politikalarımızın işleyişi belli. Platformdan çıkarıldıysanız, çıkarılmışsınızdır. Bir yorumcu, bir finans şefi ya da eski veya mevcut bir devlet yöneticisi olmanız bir şey değiştirmez. Politikalarımız insanların şiddeti teşvik etmesini engellemek amacıyla tasarlandı. Eğer bunu yapan olursa, onları çıkarmamız ve geri dönmelerine izin vermememiz gerekiyor.”

6 Ocak’ta ABD Kongresi’nde yaşanan olayların ardından Trump’a karşı harekete geçen tek sosyal ağ Twitter değil. Facebook, Instagram, Snapchat gibi platformlar da Trump konusunda benzer uygulamalara gitmişti. Ancak Twitter’ın Trump’ın favori sosyal ağı ve temel iletişim kanalı olması, mikro blog servisinin yasağını daha dikkat çekici hâle getirmişti.

Twitter, Donald Trump yasağından sonra da yeni kullanıcı kazanmaya devam ettiğini de hafta içinde açıklamıştı. Yatırımcılara seslenen Twitter CEO’su Jack Dorsey, “Açıkça görünüyor ki, bir konudan veya bir hesaptan daha büyük bir platformuz” sözleriyle Trump’a gönderme yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER