Manşetler

Twitter Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak kapattı

Twitter Donald Trump ile farklı bir yoldan mücadele ediyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, cuma günü, Trump yanlılarının ABD Kongre Binasına saldırması ve yaşanan olaylardan dolayı beş kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Başkan Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak kapattı.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Twitter, “@realDonaldTrump hesabından gelen son Tweetleri ve bunların etrafındaki bağlamı yakından inceledikten sonra, hesabı daha fazla şiddete teşvik etme riski nedeniyle kalıcı olarak askıya aldık.” dedi.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1347684877634838528?s=20

Yasak, başkanın ABD Kongre Binasına giren ve Kongrenin Joe Biden’ı Seçilmiş Başkan olarak onaylamasına dair oturumu bozan bir grubu kışkırtmasından sonra geldi. Twitter başlangıçta, seçimin çalındığına dair yalanları yineleyen mesajlar olarak yayınladıktan sonra Trump’ın hesabına ?Sivil Dürüstlük politikamızın tekrarlanan ve ciddi ihlalleri? nedeniyle 12 saatlik bir yasak koymuştu.

O esnada Twitter, sivil dürüstlük veya şiddet içeren tehditler dahil olmak üzere kurallarını ihlal etmeye devam ederse Trump’ın hesabının kalıcı olarak kapatılacağını söylemişti. Twitter cuma günü yaptığı açıklamada, Trump’ın ilk askıya alınmasından bu yana yayınlanan iki yeni tweetin platformun kurallarını ihlal ederek kalıcı olarak askıya alınmasına neden olduğunu söyledi.

twitter donald trump

Twitter’dan Donald Trump hesabı ile ilgili açıklama

“Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden gerilimler ve 6 Ocak 2021’de Kongre Binasını şiddetli bir şekilde işgal eden kişilerle ilgili küresel tartışmalarda yaşanan artış nedeniyle, bu iki tweet, ülkedeki daha geniş olaylar ve Başkan’ın açıklamalarının şiddeti kışkırtmak da dahil olmak üzere farklı izleyiciler tarafından harekete geçirilebileceği yollar ve bu hesabın son haftalardaki davranış şekli bağlamında okunmalıdır.” dedi Twitter cuma günü blogunda yaptığı açıklamada.

Twitter, yeni tweetlerin “insanları başkentteki suç eylemlerini kopyalamaya teşvik etme ve ilham verme olasılığının yüksek olduğuna” karar verdi ve gerekçesini beş bölümde paylaştı:

Başkan Trump’ın açılış törenine katılmayacağına dair açıklaması, seçimin meşru olmadığına dair daha fazla onay olarak bir dizi destekçisi tarafından kabul ediliyor ve daha önceki iddiasını, 20 Ocak’ta “düzenli bir geçiş” olacağı bilgisini de paylaşan Özel Kalem Müdürü vekili Dan Scavino aracılığıyla paylaştığı iki Tweet (1, 2) aracılığıyla reddetmesi olarak görülüyor.

İkinci Tweet, açılış töreninin katılmayacağı için “güvenli” bir hedef olacağını potansiyel olarak düşünenleri teşvik edebilir.

Destekçilerinden bazılarını tanımlamak için “Amerikan Vatanseverleri” kelimelerinin kullanılması, ABD Kongre Binasında şiddet eylemlerinde bulunanlara destek olarak yorumlanıyor.

Destekçilerinin “uzun süredir BÜYÜK SES”e sahip olduklarından ve “Onlara hiçbir şekilde, şekilde ya da biçimde saygısızlık edilmeyecek ya da adaletsiz davranılmayacaktır !!!” Başkan Trump’ın “düzenli bir geçişi” kolaylaştırmayı planlamadığının ve bunun yerine seçimi kazandığına inananları desteklemeye, yetkilendirmeye ve korumaya devam etmeyi planladığının başka bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Gelecekteki silahlı protesto planları, 17 Ocak 2021’de ABD Kongre Binasına ve eyalet başkenti binalarına yönelik önerilen ikincil saldırı da dahil olmak üzere Twitter’da ve dışında çoktan çoğalmaya başladı.

Twitter @POTUS gibi, Trump ile ilgili diğer hesaplar hakkında yorum yapmayı reddetti. Trump, ayrı bir hesap kullanarak bu yasağı aşmaya çalıştıysa bu hesap, Twitter’a göre “ilk tespitte” kalıcı olarak askıya alınacaktır. @POTUS gibi bir devlet hesabı, @realDonaldTrump’ın yasağından kaçınmak için kullanıldıysa Twitter, hesabın kullanımını sınırlamaya çalışacağını ancak gerçek dünyadaki şiddeti engellemek için gerekli olmadıkça askıya almayacağını söyledi.

İLGİLİ HABERLER