Teknoloji

Twitter, Instagram ve Facebook’tan resmi Trump hesaplarına engeller

abd kongre binası

Dün akşam geç saatlerde ABD’nin başkenti Vaşington’daki kongre binasında meydana gelen olayların ardından Twitter, Instagram ve Facebook, ABD Başkanı Donald Trump’ın hesaplarına engeller getirdi.

Facebook, Başkan Trump’ın sitede 24 saat boyunca gönderi yayınlamasına engel getirdi. Bu kararın öncesinde de şirket, ABD Kongre binasına düzenlenen saldırıyla ilgili Trump destekçisi paylaşımları platformdan kaldırdı. Facebook’un açıklamasında, “Başkan Trump’ın Sayfasına karşı 24 saatlik bir özellik engellemesiyle sonuçlanacak iki politika ihlalini değerlendirdik, bu da bu süre zarfında platformda gönderi paylaşma yeteneğini kaybedeceği anlamına geliyor.” ifadesi yer aldı.

Bu arada Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri de, Trump’ın Instagram hesabının 24 saat boyunca kilitlendiğini doğruladı.

Twitter da vatandaşlık bütünlüğü politikasının “tekrarlanan ve ciddi ihlallerini” içeren üç tweet’i kaldırdıktan sonra Başkan Donald Trump’ın hesabını 12 saat süreyle kilitledi. İhlaller devam ederse hesabın kalıcı olarak askıya alınacağını ve Trump üç rahatsız edici tweet’i tamamen silmediği sürece kilidinin açılmayacağını söyledi. Karar, Trump’ın Twitter’ın “şiddet riski” oluşturduğunu söylediği bir videoyu tweetlemesinden sonra alındı.

@TwitterSafety hesabı, “Washington, DC’deki benzeri görülmemiş ve devam eden şiddet durumunun bir sonucu olarak, Sivil Dürüstlük politikamızın tekrarlanan ve ciddi ihlalleri nedeniyle bugün erken saatlerde yayınlanan üç @realDonaldTrump tweetinin kaldırılmasını talep ettik” şeklinde tweet attı. “Bu, @realDonaldTrump hesabının bu Tweetlerin kaldırılmasının ardından 12 saat boyunca kilitleneceği anlamına gelir. Tweetler kaldırılmazsa, hesap kilitli kalacaktır. Sivil Dürüstlük veya Şiddetli Tehditler politikalarımız dahil olmak üzere Twitter Kurallarının gelecekteki ihlalleri, @realDonaldTrump hesabının kalıcı olarak askıya alınmasıyla sonuçlanacaktır.”

İLGİLİ HABERLER