Teknoloji

Twitter Donald Trump yasağının arkasında

twitter donald trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter eski ABD Başkanı Donald Trump için aldığı ömür boyu yasak kararını savunmaya devam ediyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket mahkemeden Trump’ın kendisi aleyhine açtığı davayı reddetmesini istedi. Twitter’a göre; Trump, ABD Anayasası’nın Birinci Değişikliği’nde bahsedilen ifade özgürlüğünü yanlış yorumluyor ve şirketin ifade özgürlüğünü tehdit ediyor.

Özel bir şirket olduğunun altını çizen mikro blog servisi, sevmediği fikirlere ev sahipliği yapmak gibi bir zorunluluğunun olmadığını vurguladı. Twitter, Donald Trump’ın uymayı kabul ettiği kuralları da defalarca ihlâl ettiğini hatırlattı. Şirkete göre, Trump’ın yasağını kaldırmak, anayasanın temel ilkelerine meydan okumak anlamına geliyor.

Twitter, yazı işleriyle ilgili tercihlerinin temel kamusal endişelerle ilgili olduğunun da altını çizdi. Beyaz Saray’da huzurlu bir devir teslime dair tehditler olduğunu hatırlatan şirket, şiddeti körükleyecek ifadelerin de kararda etkili olduğunu belirtti. Trump’ın 6 Ocak’taki ABD Kongresi baskınının ardından attığı ilk tweet’i “yanıltıcı” olarak etiketleyen şirket, paylaşımlarına devam eden eski ABD Başkanı’nı engellemişti.

Donald Trump Twitter dışında Facebook, Instagram ve Snapchat gibi platformlarda da yasaklanmış durumda. Yasağının kaldırılması için çalışan eski ABD başkanı, bir taraftan da kendi mecrası için çalışmaya devam ediyor. TRUTH Social adında bir platform kuran Trump, teknoloji şirketleri tarafından susturulduğunu hisseden diğer teknoloji şirketlerine de ses vermeyi hedefliyor. Eğer mahkeme Twitter’ın talebini kabul ederse, Trump’ın favori sosyal ağıyla olan ayrılığı kesinleşmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER