Teknoloji

Twitter Donald Trump paylaşımlarına uyarı eklemeye devam ediyor

Twitter Donald Trump ile farklı bir yoldan mücadele ediyor

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan paylaşımların altına uyarı etiketleri eklemeye devam ediyor. Mikro blog servisi, bu etiketlerin en yenisinde ABD’de gerçekleştirilen başkanlık seçimini Joe Biden’ın kazandığını açık biçimde belirtti. Bu etikete dokunulduğunda kullanıcılar farklı kaynaklardan haberlerin yer aldığı bir Twitter sayfasına yönlendiriliyor.

Twitter’ın bu etiketi eklemesinin sebebi ise Donald Trump’ın seçici kurul oylamasından sonra bile seçimi aslında kendisinin kazandığını iddia etmeyi sürdürmesi. ABD’de federal kurumlara gerçekleştirilen siber saldırılardan bahseden Trump, bu saldırıların ardında Çin’in olabileceğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise daha önce yaptığı bir açıklamada saldırıların arkasında Rusya’nın olduğunu dile getirmişti.

Trump bu saldırının seçim sırasında oy kullanma makinelerini de etkilemiş olabileceğini ve seçimi aslında kendisinin kazandığını öne sürüyor. Twitter’ın bu etiketi kullanmasının öncesinde YouTube da seçim sonuçlarıyla ilgili tartışma yaratan yeni komplo teorisi videolarını kaldıracağını açıklamıştı.

Twitter ve Donald Trump arasındaki ilişki, Trump’ın Beyaz Saray’ı terk etmesinin ardından biraz daha değişecek. Mikro blog servisi, şimdiye kadar Trump’ın paylaşımlarını kamusal görevi nedeniyle kaldırmıyordu. Ancak Trump’ın kamusal görevinin sona ermesiyle birlikte bu durum da ortadan kalkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER