Teknoloji

Twitter Donald Trump’ın oğlunun hesabını geçici olarak kilitledi

btk twitter

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ın hesabını geçici olarak kilitledi. Mikro blog servisi, oğul Trump’ın hesabının COVID-19 ile ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zarar verebilecek bilgiler paylaşıldığı gerekçesiyle kilitlendiğini belirtti. Twitter’dan yapılan açıklamada bunun askıya alma anlamına gelmediğinin altı çizildi.

Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’sine yakın olan stratejist Andrew Surabian, Trump Jr.’a Twitter’dan gönderilen mesajın ekran görüntüsünü paylaştı. Söz konusu mesajda ilgili tweet silinene kadar Trump Jr.’ın yeni bir tweet atamayacağı, bir tweet’i beğenemeyeceği veya retweet edemeyeceği, birisini takip edemeyeceği belirtiliyor. Direkt Mesaj özelliğinin kullanımında ise herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığı ifade ediliyor. Mesajda kilitlemenin 12 saat boyunca veya ilgili tweet silininceye kadar geçerli olacağı bilgisi de veriliyor.

Trump’ın bu karara itiraz etme şansı olsa da, ilgili tweet’i silme yolunu tercih ettiği görülüyor. Söz konusu tweet, COVID-19 ile ilgili yanlış bilgiler veren bir video bağlantısı barındırıyor. Videoda ABD Yüksek Mahkemesi önünde açıklama yapan ve kendilerine “Amerika’nın Cephedeki Doktorları” adını veren beyaz önlüklü kişiler görülüyor.

Grup adına açıklama yapan Dr. Stella Immanuel, koronavirüsün çaresinin bulunduğunu ve insanların maske kullanmasına gerek olmadığını belirtiyor. Söz konusu çarenin sıtma ilacı, çinko ve Zithromax kullanımı olduğu öne sürülüyor. Bu iddia ABD’de pek çok çalışmada çürütülürken, halk sağlığı uzmanları da aksi yönde tavsiyeler vermişti.

Dr. Stella Immanuel’in tehlikeli tıbbi tavsiyeler verme konusunda kötü bir şöhreti olduğunu belirtmekte de fayda var. Dr. Immanuel bazı tedavilerde uzaylı DNA’sının kullanıldığı ve aşılarla insanların vücutlarına mikro çiplerin enjekte edildiği gibi oldukça saçma iddiaların da sahibi.

ABD Başkanı Donald Trump da videoyu Twitter hesabında paylaştı

ABD’de Cumhuriyetçilere yakın haber portalı Breitbart’ın Facebook hesabında geçtiğimiz pazartesi günü paylaşılan video, kısa sürede 14 milyon izlenme sayısını aştı ve yüz binlerce kez tekrar paylaşıldı. Facebook daha sonra bu videoyu “yanlış bilgi” barındırdığı gerekçesiyle kaldırdı. YouTube ve Twitter da bu videoyu aynı gerekçeyle sildi.

Aynı video ABD Başkanı Donald Trump tarafından da Twitter aracılığıyla paylaşıldı. Ancak ilgili tweet’ler silindiği için mikro blog servisi, ABD Başkanı’nın hesabı üzerinde ekstra bir yaptırım uygulamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER